Re: Dokazování
ano, to má podezření na "zatajené tržby", ale ty nejsou. Nezahrnula jsem je vůbec ani jako nedanové. Osobní spotřeba jsem považovala za to, že je osobní, nikoliv podnikající. A ted to po mne chtějí prokázat, že to byla spotřeba a nebo dárek, netuším jak mám prokázat věci které jsou dávno spotřebované
fú to chce prokázat u "do očí bijících" případů. když např. hospodský tvrdí, že měsíčně pár beček a pár litrů tvrdého má jako osobní spotřebu - tam může jako důkazní prostředek navrhnout např. jaterní testy:-)
nebo desítky kil potravin.....
pokud ale nákupy nevybočují z normální spotřeby, u fyzické osoby asi nikdo zpochybňovat nebude.
typické jsou avonky, mary key, oriflame.... - když tvrdí, že 50 pleťových masek, 20 nočních krémů, deset řasenek.... spotřebují pro osobní spotřebu během každých 14ti dní, kdy dostanou zboží. Tam je prokazování na místě a je to na nich.
samozřejmě může víceméně kdykoliv, ale pokud hospodskému sedí skladová evidence na tržby a ceníky, a z makra má 5 kilo masa týdně jako osobní spotřebu, tak těžko správce vyjádří nějakou opodstatněnou pochybnost. množství odpovídající skutečné osobní spotřebě vždycky obhájí, pokud má v pořádku všechny evidence.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 4. 2017 9:06
Zdravím, při danové kontrole mne vyzval FU k prokázání produktů, které jsem doma pro svou spotřebu spotřebovala a nebo jsem dala dárkem k narozeninám (tím pádem jsem faktury nezahrnula do přiznání) a ted chce tyto dvě skutečnosti prokázat. Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji za vsechny odpovědi.