Re: Vyživovací povinnost vůči rozvedeném
podle stávajícího znění zákona o rodině toto je možné, na web.stránkách "ing.Škromach" zde vysvětluje, že i kdyby si požádal, je na úřednících stát.správy,aby posoudili a nemusí tomu tak být...bylo to v televizi asi pár příkladů....podle Škromacha není nutno.....stát.úředníci prý mají pokyn jak postupovat a pokud by jste dostala obsílku k doložení příjmů z místa bydliště býv.manžela, tak odepište ať prominou,ale že nemáte z čeho...je to důsledek těch telev.relací - teď si každý rozvedený manžel,kterému se nechce dělat bude myslet,že ho bude bývalá manželka živit....
Jestliže Váš bývalý manžel nepracuje, nemá "životní minumum", které mu vyplácel dříve stát. Stát se rozhodl, že dost bolo utrácení. Ale jak to udělat když každičky občan státu MUSÍ mít životní minimum? A hle osvícení a nápad je zde. Přenesem tento problém na bývalého partnera. Tak a je to. Stát je z toho venku. No a teď jste na řadě (bohužel) vy. Nicméně trochu Vám to stát přecejenom ulehčil. Žádné automatické placení. Bývalý partner musí jít s žádostí doplatku do životního minima k soudu. A tady (doufám) musí každá rozvedená samoživitelka vyhrát. Vždyť Vám dluží víc než by jste mu měla dávat. Žádná sociálka Vás nemůže donutit k placení životního minima expartnerovi, pouze a jenom na základě soudního rozhodnutí. Hlavu vzhůru a vesele ho zažalujte za neplacení výživného na děti! Nejlepší obranou je útok.
Takže dle soudů opravdu se může stát, že můžete vašeho exmanžela živit. Ale ne jeho přítelkyni a její děti. K těm nemáte žádné povinosti. Ty děti si udělal někdo jiný a ten se o ně musí postarat. Pokud se ozvou tak bych napsala, že jsem na MD a nemám příjmy + nějaký doklad o tom. Oni to zjišťovat nebudou.
Ještě bych vám chtěla napsat abyste nadále trvala na doplacení výživného. Pokud mu soud vyměřil nějakou výši, tak to musí respektovat. A pokud se změnily jeho poměry měl podat žádost o snížení výživného. Prostě rozsudky se musí dodržovat.
O tom vyživování manželů po mnoha letech mluvila soudkyně v televizi a říkala, že z lidského hlediska to není zrovna příjemné, ale že takové jsou zákony a ty tvoří politici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 10. 2005 9:57
Před měsícem jsem podala trestní oznámení na bývalého manžela pro neplacení alimentů.Dnes mi zavolal a oznámil,že nic platit nebude, naopak já budu živit jeho, jeho přítelkyni a 2 děti, protože je nezaměstnaný a podle zákona má na to právo.
Já mám nového manžela máme celkem 3 děti, při MD chodím do práce, abychom se uživili a teď snad budu muset platit takového "krypla".Zná někdo ten zákon prosím?Ten člověk se jmenuje Rostislav Kučera.Musím to napsat, protože už je to vrchol, co si dovoluje.Děkuji