Končící mateřská dovolená

• (neregistrovaný)

10. 4. 2017 13:39

Dobrý den, prosím o radu. V květnu mi končí MD, u zaměstnavatele mám HPP na dobu určitou do konce června. Co mám teď dělat? U zaměstnavatele si zažádat o dovolenou a RD a o rodičovský příspěvek na Úp?
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2017 13:46

Líba (neregistrovaný)

Re: Končící mateřská dovolená
      Ano, zaměstnavatele požádejte o čerpání dovolené tak, aby navazovala na MD. Bude to zbytek z roku 2016 a 6/12 z letošního roku, současně můžete požádat o RD do konce trvání pracovního poměru. O RP můžete požádat ihned po skončení pobírání PPM.

• 10. 4. 2017 17:10

loki (neregistrovaný)

Obávám se, že je to trochu jinak: zaměstnankyni vznikne nárok na dovolenou počítanou za kalendářní rok. Bude totiž splněna podmínka odpracování minimálně 60 dnů v kalendářním roce, aby se nárok na dovolenou počítal za kalendářní rok, nikoli za odpracované dny.

Pokud požádá o čerpání dovolené bezprostředně po mateřské dovolené a následně nastoupí na rodičovskou dovolenou, nebude tato dovolená za kalendářní rok nikterak krácena proto, že zaměstnankyně neodpracuje celý kalendářní rok (doba rodičovské dovolené se za výkon práce již nepovažuje).

• 10. 4. 2017 18:28

xy5

Celoroční nárok na dovolenou v tomto případě nevznikne, neboť tato zam-kyně má PP na dobu určitou (do konce června), takže vznikne nárok za letošní rok jen na 6/12 celor. nároku.

• 10. 4. 2017 18:30

loki (neregistrovaný)

Omlouvám se, máte pravdu, doba určitá mi unikla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).