Re: exekuce - pořadí a výše
Z první třetiny srážíte podle pořadí, takže první v pořadí je nepřednostní z roku 2014.
Z druhé třetiny srážíte přednostní, opět podle pořadí, takže ve vašem případě je to ta z května 2016.
Ostatní čekají v pořadí. Až budete potřebovat některou třetinu dělit, budete dělit podle poměru k výši dluhů. Dělí se v případě, že přijde víc exekucí ve stejný den. U vás ta situace nastane, až zaplatíte první z roku 2014. Pak budete dělit první třetinu poměrem na 3 části a z druhé třetiny budete srážet první přednostní.
Re: exekuce - pořadí a výše
Líbo, moc Vám děkuji za rychlou odpověď.
Jste zlatá.
Mám v ruce zápočťák od bývalého zaměstnavatele a paní účetní srážela i ty další nepřednostní. Navíc dělením, jak jsem napsala. Zapochybovala jsem tedy, jestli jsem pravidla srážení pochopila správně.
Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
18. 4. 2017 11:38
Dobrý den,
tak opět moc prosím o pomoc v případě exekucí.
Zaměstnanec má čistou mzdu 15.898, vyživuje jedno dítě.
První exekuce doručena v červenci 2014, nepřednostní.
Další tři exekuce doručeny v jeden den v květnu 2016, dvě jsou nepřednostní a jedna přednostní.
Poslední, přednostní, doručena v září 2016.
Přednostní exekuce nejsou výživné.
Tak a teď se do toho motám jak beruška do kokonu pavouka.
Za měsíc březen odvedu exekutorům následovně?:
První třetinu rozdělím na tři díly (2.734/3=911,33) a pošlu na první a druhou nepřednostní 911 a třetí nepřednostní 912?
Druhou třetinu rozdělím na dva díly (2734/2=1367) a pošlu na dvě přednostní 2x1367?
Velice děkuji za všechny rady, je to děs ty exekuce.