Re: Je pozdě na daň.přiznání?
Rozhoduje Váš výdělek, pokud činí v hrubém více jak polovinu minimální mzdy (59.400 pro rok 2016), pak se Vám opravdu vyplatí podat si daňové přiznání a bonusy na děti dostanete za měsíce, kdy jste nepracovala. Protože nemáte povinnost podat přiznání, máte na to čas 3 roky a nehrozí Vám žádný postih. Určitě zkuste. Ještě se zeptám, v zaměstnání Vám bonusy na děti vypláceli?
Re: Je pozdě na daň.přiznání?
V zaměstnání mi vyplatili bonusy něco přes pět tisíc. Ano, výdělek byl daleko vyšší, ale bohužel se práce nedala skloubit se dvěma malými dětmi a nestíhala jsem pracovní dobu. Musela jsem dát výpověď. Teď od 1.4. mám práci novou a tam mi právě mzdová řekla, že to byla chyba, že jsem si přiznání nepodala, a že abych si to podala ještě teď.
Jiný příjem jsem kromě zaměstnání neměla. Otec dětí nás opustil, a nežije s námi v domácnosti. Co je ještě potřeba doložit? Bude třeba něco i od manžela? Jsme rozvedení a nežije s námi už 3 roky, děti mám v péči já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 4. 2017 21:27
Dobrý den!
Prosím o radu. V minulém roce 2016 jsem byla zaměstnaná v měsících 4-10. Ostatní měsíce - evidence ÚP. Dostala jsem potvrzení o zdanitelných příjmech, kde jsem vyčetla, že jsem na zálohách na daň nic nezaplatila - v potvrzení je nula. Myslela jsem, že tím to pro mě končí. Dnes mi ale kamarádka řekla, že jsem prohloupila - mám totiž 3 děti a prý jsem si mohla podat přiznání sama a byl by mi z FÚ vyplacen nějaký bonus na děti i za měsíce, kdy jsem byla na pracáku.
Je to pravda? A hlavně tedy je to ještě možné, když už je po termínu, dokdy mělo být přiznání podané?
Děkuji za každou odpověď. Zůstala jsem na děti sama a určitě by se mi hodila každá korunka.
Hezký den! Karolína