Re: Nákup zboží ze třetích zemích
Děkuji za informaci, JSD nemáme, poslali nám elektronicky Informace o výši celního dluhu, kde je uvedeno, že celní dluh byl vyměřen v celkové výši 0 Kč. Nevím právě jak s tím DPH, jaké dát členění, jak zaúčtovat, jestli to bude jak v případě reverse charge ve finále nulová povinnost nebo ho budeme muset zaplatit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 4. 2017 10:46
Dobrý den, prosím o radu, jak zaúčtovat:
nechali jsme si vyrobit zboží v Číně (jedná se o tkané etikety a plíšky, které dále neprodáváme, ale našíváme na textil a slouží k označení našich výrobků). Celková cena i s dopravou byla cca 5000 Kč, 170 USD. Přepravní společnost, DHL, nám zboží při převozu proclívala, s tím, že clo se neplatí, že je to osvobozeno...
Chtěla jsem se proto zeptat, jak dále postupovat v účtování, musíme doplatit DPH? Z čeho vypočíst? Zaúčtovala jsem si přijatou fakturu, členění DPH 17Ř00P? Dále co? Vytvořit Reverse Charge? Nikde jsem přesně nedohledala, jak vlastně postupovat a co platit... Účetní program máme Money S3. Děkuji za radu...