Re: přečerpaná dovolená
Neplacené volno se dávalo v letech, kdy se muselo z neplaceného volna odvádět zdravotní pojištění, ale to už teď neplatí. Pod jakou položku to máte dát neporadím, neznám váš program. Správně by se měly dát mínusem dny a koruny u dovolené.
Re: přečerpaná dovolená
Dobrý den, nevím, jaký máte program, ale zkuste si k zaměstnanci nejdříve zadat datum odchodu a opravit nárok na dovolenou a pak až počítat poslední mzdu. Mě to automaticky nahlásí, že vyčerpaná dovolená je větší než nárok a rozdíl se sám vypočítá a strhne ze mzdy. Ještě se na to podívám ráno v práci, ale myslím, že se ta mínusová náhrada za přečerpanou dovolenou zahrnuje normálně do hrubé mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 4. 2017 18:45
Dobrý den, prosím o radu,tady v diskuzích se píše, že přečerpaná dovolená se zaměstnanci stáhne - ale můžete mi napsat postup? Zaměstnanec končí k 30.4, vypočítala jsem tedy, že má nárok na 6,5 dne dovolené ( z 20ti dnů). Již ale vyčerpal 8 dní. Teď v poslední výplatě mu tedy "dopočítám" 1,5 dne a bude to vracet, tímto je to vyřízeno?