Kontrolní hlášení

• (neregistrovaný)

24. 4. 2017 9:38

Dobrý den, moc prosím o radu jsem Q plátce za 1Q nemám žádná uskutečněná zdanitelná plnění (nic jsem nefakturoval), ale materiál jsem nějaký nakoupil. DPH však chci podávat nulové a uplatnit přijatá plnění až v 2Q (kdy již fakturuji). Musím prosím podávat KH, pokud podám nebude mi sedět na DPH. Tak teď nevím. Předem moc díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 4. 2017 11:35

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Kontrolní hlášení
      DPH musí na KH sedět. Tak buď si tam dáte do 1.Q jeden malý paragon za dvacku a uvedete ho do DPH i KH a nebo nedáte nic a pošlete nulové výkazy.

• 24. 4. 2017 13:40

Vítek Janů (neregistrovaný)

Prosím ještě dotaz, když vyplňuji KH a nic tam nemám, tak mi to píše, že je to chyba propustná kritická a bude nejspíš mít za následek výzvu, mám to i přesto poslat?

• 24. 4. 2017 13:59

mirka..p (neregistrovaný)

Proto jsem psala, že bych tam dala aspoň jeden doklad za pár korun.
      A jak je to nyní s nulovým KH nevím, neřešila jsem to, vždycky mám aspoň nějaký nákup.

• 24. 4. 2017 14:23

.. (neregistrovaný)

Psal jste, že jste měl na vstupu zdanitelná plnění, takže splňujete literu zákona v tom, že máte podle přesného znění ZDPH povinnost podat Kontrolní hlášení. Jaksi tam není uvedeno jak postupovat v případě, kdy máte na vstupu zdanitelná plnění a přitom neuplatňujete odpočet DPH.

ZDPH § 101c Povinnost podat kontrolní hlášení

(1) Plátce je povinen podat kontrolní hlášení, pokud

b) přijal zdanitelné plnění s místem plnění v tuzemsku, nebo poskytl úplatu přede dnem uskutečnění tohoto plnění, ..

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).