Re: Kontrolní hlášení
Proto jsem psala, že bych tam dala aspoň jeden doklad za pár korun.
A jak je to nyní s nulovým KH nevím, neřešila jsem to, vždycky mám aspoň nějaký nákup.
Re: Kontrolní hlášení
Psal jste, že jste měl na vstupu zdanitelná plnění, takže splňujete literu zákona v tom, že máte podle přesného znění ZDPH povinnost podat Kontrolní hlášení. Jaksi tam není uvedeno jak postupovat v případě, kdy máte na vstupu zdanitelná plnění a přitom neuplatňujete odpočet DPH.
ZDPH § 101c Povinnost podat kontrolní hlášení
(1) Plátce je povinen podat kontrolní hlášení, pokud
b) přijal zdanitelné plnění s místem plnění v tuzemsku, nebo poskytl úplatu přede dnem uskutečnění tohoto plnění, ..
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 4. 2017 9:38
Dobrý den, moc prosím o radu jsem Q plátce za 1Q nemám žádná uskutečněná zdanitelná plnění (nic jsem nefakturoval), ale materiál jsem nějaký nakoupil. DPH však chci podávat nulové a uplatnit přijatá plnění až v 2Q (kdy již fakturuji). Musím prosím podávat KH, pokud podám nebude mi sedět na DPH. Tak teď nevím. Předem moc díky