Re: exekuce - pokračování
Je ženatý, kolik má vyživovaných osob, kolik zbývá zaplatit na přednostní exekuce?
>>>>>>>>>>dobrý den, opět vás prosím o radu ohledně exekuce,
>>>>>>>>>>>kterou jsme řešili už v pátek , kvůli pořadí. (zlatá
>>>>>>>>>>>p.Jasná).Když tedy srážím současně tři exekuce (2
>>>>>>>>>>>předn.,1
>>>>>>>>>>>nepředn.), u kterých jsem podle dlužných částek
>>>>>>>>>>>vypočítala % rozdělení při stejné prioritě a nyní
>>>>>>>>>>>musím
>>>>>>>>>>>kvůli nepřednostní exekuci , která přišla 21.4.17 a
>>>>>>>>>>>řídí
>>>>>>>>>>>,
>>>>>>>>>>>nebo
>>>>>>>>>>>jen přepíšu ,ale % srážky budou stejná, bože , to je
>>>>>>>>>>>moje noční můra, ty exekuce.
>>>>>>>>>>>moc děkuji snad srozumitelné.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Poměrnou výši budete srážet pouze přednostní exekuce.
>>>>>>>>>>Na nepřednostní exekuci přepošlete spočítanou jednu
>>>>>>>>>>třetinu. Druhou třetinu a částku zabavitelnou bez
>>>>>>>>>>omezení poměrnou výši rozdělíte mezi 2 přednostní
>>>>>>>>>>exekuce.
>>>>>>>>> p.Jasná moc prosím , mohla bych vám napsat když má
>>>>>>>>>ČM
>>>>>>>>>za duben
>>>>>>>>>11.125,-- - žádná vyživovaná osoba jak vám to
>>>>>>>>>vychází?
>>>>>>>>>děkuji
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>Je ženatý, kolik má vyživovaných osob, kolik zbývá
>>>>>>>>zaplatit na přednostní exekuce?
>>>>>>> nemá žádné vyživované osoby - rozvedená
>>>>>>>1 předn.exekuce zbývá 25728
>>>>>>>2předn. exekuce zbývá 49481
>>>>>>>nová exekuce - částka 18.995
>>>>>>>moc,moc díky
>>>>>>
>>>>Vyšlo vám to taky tak? Víte, jak jsem se k tomuto
>>>>výsledku dopočítala?
>>>Ano p.Jasná, dopočítala jsem se také tak, nastavila
>>>jsem v programu a mělo by se to tak už zůstat , no
>>>než
>>>zase přijde nějaká novinka(pro mne)
>>>jste hodná , díky moc
>>ještě dotaz, chodí na exekuce kontroly?
>
>Nikdy jsem kontrolu neměla, ani nikdo z mých známých
>účetních.
Nooo někteří exekutoři si nechávají zaslat mzdové podklady a výši sržázky si kontrolují.
Přesně tak. Není žádné "místo jedné exekuce". Postup je tento - musíte každý měsíc kontrolovat, zda se některý Váš zaměstnanec neobjevil v insolvenčním rejstříku. Pokud ano, podíváte se, jestli mu srážíte nějaké exekuce. Pokud nesrážíte, tak nic neděláte a čekáte, až Vám bude doručeno insolvenční usnesení a info o účtu od insolvenčního správce. Pak srážíte insolvenční srážku a zasíláte insolvenčnímu správci.
Pokud exekuce má, tak je srážíte dál jako dosud, ale žádnému exekutorovi nic nezasíláte, veškeré srážky deponujete. A čekáte, až Vám dojde insolvenční usnesení, že je insolvence schválena. Pak začnete hned dle usnesení srážet srážku pro insolvenčního správce a hned mu ji odesíláte, protože to hned nabývá právní moci. Veškeré exekuce se tímto zastavují (ruší) a splácí se dluh dle insolvenčního usnesení. Kdyby zaměstnanec porušil pravidla a nesplácel, pak by mu insolvenci zrušili a znovu by na něj mohli exekutoři.
Insolvenční srážka se počítá stejně jako přednostní pohledávka, ale ne vždy, někdy se má dle insolvenčního usnesení počítat jinak. Je třeba to pročíst.
A na těch penězích, které jste zatím deponovala, se musíte s ins. správcem domluvit, zda je chce zaslat nebo zda je máte vyplatit zaměstnanci (chtějte to od ins. správně písemně).
Kdyby insolvence schválena nebyla a znovu běžely exekuce, tak ty deponované srážky budou chtít ti exekutoři.
Když to tak čtu, exekutoři, ins. správci,všichni si "vypočtou" odměnu. Tu dostávají v některých případech i měsíčně . Odměnu dostali i ti jednotlivci-"makléři", kteří poskytli půjčku. A tuhle práci, kterou teď tady vypsala "Kara" tu dělají mzdové účetní zadarmo???
Mzdové účetní dostávají mzdu nebo si své služby vyfakturují. Mzdovka, která fakturuje, si tu práci s exekucemi může zohlednit, mzdovka zaměstnankyně si může vymoci vyšší mzdu, ale náklady vždy nese zaměstnavatel - ten tyto služby poskytuje prostřednictvím svých mzdovek zadarmo. Nároky na sledování všeho se stále zvyšují, je to děs, ty exekuce a neustálé odpovídání exekutorům na výzvy o součinnost.
Ano, mělo by se to exekutorům zpoplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 4. 2017 11:22
dobrý den, opět vás prosím o radu ohledně exekuce, kterou jsme řešili už v pátek , kvůli pořadí. (zlatá p.Jasná).Když tedy srážím současně tři exekuce (2 předn.,1 nepředn.), u kterých jsem podle dlužných částek vypočítala % rozdělení při stejné prioritě a nyní musím kvůli nepřednostní exekuci , která přišla 21.4.17 a řídí se datem doručení 30.1.2008 tuto dát před exekuci kterou sráží (n.pr.m.27.2.2017),musím znovu to % rozdělení (které mám nastavené a každý měsíc už automaticky sráží ze mzdy) celé přepočítat s tou novou exekucí, nebo jen přepíšu ,ale % srážky budou stejná, bože , to je moje noční můra, ty exekuce.
moc děkuji snad srozumitelné.