Re: Vrácení příspěvku na penzijní připoj
Pokud budete částku posílat znovu / až si zaměstnanec dořeší souhlas s příspěvky /, tak bych zvážila účtování rozvahové.
To mě taky napadlo, dát to na 379, poslat zpět a hotovo. On se totiž souhlas s vratkou bohužel minuly. Fond to poslal den poté, co zamec byl podepsat souhlas. A taky se obávám, že případná kontrola FÚ to bude brát jako letošní příspěvek (účtováno jakkoliv)
Uklidňuje mě, že máme stejné myšlenkové pochody :-)
Ale stejně mám obavu z případného pohledu FÚ - když zamtel tohle pošle znovu do fondu a pak přispěje dalších 30 (nebo letošní maximum 50), aby to FÚ nesečetl. Ale asi nad tím nebudu bádat víc než je nutno. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 4. 2017 15:20
Dobrý den,
prosím, má někdo zkušenost s tím, že penzijní fond vrátil firmě po cca 4 měsících příspěvek zaslaný zamtelem na penzijko, protože dotyčný neměl ve smlouvě souhlas s příspěvky (zamec zakládal připojištění v době, kdy fungoval pouze jako OSVČ a toto asi nepovažoval za nutné ani on ani poradce).
Teď ale nevím, co s tím z pohledu firmy, je už podané daň. přiznání a tam to je uplatněné.