Re: OT Pracovní úraz
Dobrý den,
máte neschopenku? Jesliže ano, musíte na ni mít, že je to v důsledku pracovního úrazu. Nebo bych trvala na vyplnění formuláře:
http://www.koop.cz/dokumenty/formulare/formulare-k-zakonnemu-pojisteni-zamestnavatelu/potvrzeni-lekare-o-pricinne-souvislosti-pn-s-pracovnim-urazem/Potvrzen%c3%ad%20l%c3%a9ka%c5%99e%20o%20p%c5%99%c3%ad%c4%8dinn%c3%a9%20souvislosti%20PN%20s%20pracovn%c3%adm%20%c3%barazem.pdf
A kdykoliv budete nemocná následkem tohoto zranění, vždy hlašte, že je to následek PÚ.
Děkuji za odpověď. Neschopenku mám již téměř rok,prac.úraz je vyznačen a i uznán zaměstnavatelem. Ten mi již některé náklady léčby proplatil. A nyní mě zajímá,jestli mohu zaměstnavateli dát k proplacení i výlohy spojené s pobytem v lázních,kde budu v důsledku prac.úrazu.Konkrétně mi jde o doplatek za ubytování. Děkuji.
Já mám za to, že ano, viz: http://www.koop.cz/reseni-skod/zakonne-pojisteni-zamestnavatele
podle mě to je: Účelně vynaložené náklady spojené s léčením
Na Vašem místě bych si nechala vystavit doklad a k němu nechala napsat, že je to v souvislosti s léčením pracovního úrazu, předala zaměstnavateli.
Nebo se spojte s pojišťovnou (KOO, nebo Česká), jestli na to mají formulář, nenašla jsem nic adekvátního na jejich stránkách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 4. 2017 14:17
Dobrý den,
v důsledku pracovního úrazu podstupuji lázeňskou léčbu. Chci
se zeptat,jestli mohu po zaměstnavateli požadovat proplacení
lázeňských poplatků,např.doplatek za ubytování v rámci léčeb-
ných výloh.
Děkuji za odpověď