Re: prodloužení smlouvy
Podle zákona můžete mít smlouvu na dobu určitou, kterou lze ještě 2x prodloužit zase na dobu určitou. Pokud přestávka mezi smlouvami bude kratší než 3 roky, nemá to na nic vliv, zase mohou být celkem pouze 3 úseky doby určité. Jednotlivý úsek na dobu určitou však může být sjednán až na dobu 3 let.
¨Děkuji agenturní zaměstnávání to není, je to normální pracovní poměr na to mám, budu končit v červenci. Na 3 měsíce odejdu a vrátím se a oni mi zase dají smlouvu na dobu určitou a dvakrát to můžou prodloužit? Je to tak, jen jim můžu říct že pokud mě tam budou chtít do budoucna, může být ta jednotlivá smlouva i na 3 roky. Je to tak?
díky moc, je obdtížný. TCH
Pracuji na
>>>>termínovaný pracovní poměr, teď mi to znovu
>>>>prodloužili,
>>>>dle zákona naposledy. Na dobu neurčitou mě nechtějí.
>>>>Navrhují, abych skončil, a že mě za dva tři měsíce
>>>>znovu zaměstnají, samozřejmě na dobu určitou. A bude
>>>>se
>>>>znovu situace opakovat. Vzhledem k věku bych tam rád
>>>>zůstal, měl jsem problém práci sehnat.
>>>>Je to podle zákona možné? Děkuji Chl.
>>>
>>>Podle zákona můžete mít smlouvu na dobu určitou,
>>>kterou lze ještě 2x prodloužit zase na dobu určitou.
>>>Pokud
>>>přestávka mezi smlouvami bude kratší než 3 roky, nemá
>>>to na nic vliv, zase mohou být celkem pouze 3 úseky
>>>doby určité. Jednotlivý úsek na dobu určitou však
>>>může
>>>být sjednán až na dobu 3 let.
>>
>>Jenom doufám, že se nejedná o agenturní zaměstnávání.
>>Tam by to s tou dobou určitou bylo myslím jinak.
>
> ¨Děkuji agenturní zaměstnávání to není, je to
>normální pracovní poměr na to mám, budu končit v červenci. Na
>3 měsíce odejdu a vrátím se a oni mi zase dají smlouvu
>na dobu určitou a dvakrát to můžou prodloužit? Je to
>tak, jen jim můžu říct že pokud mě tam budou chtít do
>budoucna, může být ta jednotlivá smlouva i na 3 roky.
>Je to tak?
>
>díky moc, je obdtížný. TCH
Píšete "teď mi to znovu prodloužili, dle zákona naposledy".
O kolikáté prodloužení se tedy jedná? Pracovní poměr na dobu určitou je možné uzavřít maximálně 3 x a maximálně na 3 roky. Tak že celkem na dobu 3x3 roky. t.j. 9 let .
Zákoník práce
odst.2) Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení. Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží.
>>Dobrý den, prosím o profesionální radu. Pracuji na
>>termínovaný pracovní poměr, teď mi to znovu
>>prodloužili,
>>dle zákona naposledy. Na dobu neurčitou mě nechtějí.
>>Navrhují, abych skončil, a že mě za dva tři měsíce
>>znovu zaměstnají, samozřejmě na dobu určitou. A bude
>>se
>>znovu situace opakovat. Vzhledem k věku bych tam rád
>>zůstal, měl jsem problém práci sehnat.
>>Je to podle zákona možné? Děkuji Chl.
>
>Podle zákona můžete mít smlouvu na dobu určitou,
>kterou lze ještě 2x prodloužit zase na dobu určitou. Pokud
>přestávka mezi smlouvami bude kratší než 3 roky, nemá
>to na nic vliv, zase mohou být celkem pouze 3 úseky
>doby určité.
to je zajímavý výklad, opravdu:
Jednotlivý úsek na dobu určitou však může
>být sjednán až na dobu 3 let.
Děkuji moc všem, já to asi špatně vysvětluji. Mám teď poslední prodloužení, které je možné. Prodlužovali mi to po půl roce, ale teď už podruhé, takže v červenci končím. Mě se jedná hlavně o možnost, kterou mi nabízí, odejít, dva měsíce nepracovat u nich a pak se můžu vrátit a znovu mi dají pracovní poměr na dobu určitou a budou mi to prodlužovat. Ptám se, jestli toto je podle zákona. Je mi 60 a už neseženu jinde práci, tak bych rád na to přistoupil. Děkuji TCH
Zákoník práce: "Jestliže od skončení předchozího pracovního poměru na dobu určitou uplynula doba 3 let, k předchozímu pracovnímu poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami se nepřihlíží. - dle mého názoru, pokud s Vám teď zaměstnavatel ukončí pracovní poměr a příjme Vás opět do tří let od ukončení, tak už Vám musí dát smlouvu na dobu neurčitou....ale pokud si to vykládám špatně, tak mě prosím ostatní opravte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 4. 2017 18:08
Dobrý den, prosím o profesionální radu. Pracuji na termínovaný pracovní poměr, teď mi to znovu prodloužili, dle zákona naposledy. Na dobu neurčitou mě nechtějí. Navrhují, abych skončil, a že mě za dva tři měsíce znovu zaměstnají, samozřejmě na dobu určitou. A bude se znovu situace opakovat. Vzhledem k věku bych tam rád zůstal, měl jsem problém práci sehnat.
Je to podle zákona možné? Děkuji Chl.