Re: Účtování?
Tak v účetnictví máte přeplatek zaevidovaný na účtě 345 silniční daň na straně MD, asi že? Tak v tom případě můžete třeba tento přeplatek použít na zálohy, čili poslat jim na zálohách o tyto peníze méně.
Asi nechápu v čem je problém, jestli máte v účetnictví i od FÚ potvrzený přeplatek ve stejné výši.
Re: Účtování?
Jo aha. Tak pro začátek asi doporučuji si zřídit přístup do daňové informační schránky, naleznete na daňovém portálu. A tam byste se mohli dovědět, jak k tomu přeplatku došlo.
Re: Zřízení datové schránky_zkušenosti
Ano, můžete
Sama mám zřízeny dvě DS - jednu pro fyzickou osobu nepodnikající, druhou pro fyzickou osobu podnikající. Lepší dostat zprávu do datové schránky, než jezdit na poštu do vedlejších vesnic a vyzvedávat obálky. Protože u nás se občas stane, že nemáme ve schránce nic a pak se jen dozvíme, že jsme nebyli zastiženi - což z 99% není možné, protože máme pracovnu v místě bydliště a zvonek máme opravdu funkční.
Mám v DS nastaveno doručování informací o přijetí zprávy do svého mailu. A partnerovi jsem zřídila tzv. "kukátko". Pro jistotu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 4. 2017 10:59
Dobrý den, prosím o pomoc zkušenější, při návštěvě FÚ nám bylo řešeno, že máme přeplatek na silniční dani 11.000 Kč. Vůbec nevíme, kde to vzali, nám nic nepřebývá, pouze přeplatek, který nám vyšel v daňovém přiznání k sil. dani. Jak mám tento přeplatek 11.000 Kč zaúčtovat?