Mzdové tabulky ve školství

• (neregistrovaný)

2. 5. 2017 8:52

Dobrý den, prosím Vás, kolik je ve školství mzdová třída 8? Jedná se o práci mzdové účetní, personalistiku, pokladnu, evidence majetku, je to na gymnáziu. Podle tabulek je to cca 16 - 17 tisíc Kč hrubého (mám 28 let praxi, ale ve mzdách pouze 13 let), nezdá se mi to vůbec možné, tak málo?? Plus nějaké osobní 2 - 4 tisíce. Prosím, kdo pracujete ve školství jako mzdová, můžete mi napsat, zda to tak je?
    Děkuji Kamila M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 5. 2017 10:52

Kamila M. (neregistrovaný)

platové tabulky ve školství
      >Dobrý den, prosím Vás, kolik je ve školství mzdová
      >třída 8? Jedná se o práci mzdové účetní, personalistiku,
      >pokladnu, evidence majetku, je to na gymnáziu. Podle
      >tabulek je to cca 16 - 17 tisíc Kč hrubého (mám 28 let
      >praxi, ale ve mzdách pouze 13 let), nezdá se mi to
      >vůbec možné, tak málo?? Plus nějaké osobní 2 - 4 tisíce.
      >Prosím, kdo pracujete ve školství jako mzdová, můžete
      >mi napsat, zda to tak je?
      >Děkuji Kamila M.

• 2. 5. 2017 12:34

atreus

Re: platové tabulky ve školství
      Děkuji za zajímavý odkaz.
      Pro tazatelku: nezapočte se jen praxe ve mzdách, ale i další praxe - viz § 4 vl. nař. 564/2006 Sb.:
      V plném rozsahu započte dobu praxe v oboru požadované práce. Praxí v oboru požadované práce se pro účely tohoto nařízení rozumí výkon práce, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření jako pro výkon požadované práce.
      V rozsahu nejvýše dvou třetin započte dobu jiné praxe, a to v závislosti na míře její využitelnosti pro výkon požadované práce.
      V plném rozsahu, nejvýše však celkovém rozsahu 6 let, započte dobu skutečného čerpání mateřské dovolené, další mateřské dovolené nebo rodičovské dovolené
      Takže např. do 27 let praxe je v 8. tř. plat 17 930 Kč.
      "nezdá se mi to vůbec možné" - proč by to nebylo možné?

• 2. 5. 2017 12:51

all (neregistrovaný)

Re: platové tabulky ve školství
      Navíc zaměstnavatel tu "jinou" praxi může vyhodnotit tak, že z ní pro svou stávající práci nepoužijete nic, takže je v jeho kompetenci nezapočítat vůbec nic, jen čistou praxi mzdové účetní + péči o dítě, max. těch 6 let. Takže pokud máte 13 let praxe mzdové účetní + 6 děti, tak to je minimálně 19 let, pokud máte děti, které byste měla mít započítány. Kolik praxe vám uznali ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).