platové tabulky ve školství
>Dobrý den, prosím Vás, kolik je ve školství mzdová
>třída 8? Jedná se o práci mzdové účetní, personalistiku,
>pokladnu, evidence majetku, je to na gymnáziu. Podle
>tabulek je to cca 16 - 17 tisíc Kč hrubého (mám 28 let
>praxi, ale ve mzdách pouze 13 let), nezdá se mi to
>vůbec možné, tak málo?? Plus nějaké osobní 2 - 4 tisíce.
>Prosím, kdo pracujete ve školství jako mzdová, můžete
>mi napsat, zda to tak je?
>Děkuji Kamila M.
Re: platové tabulky ve školství
Děkuji za zajímavý odkaz.
Pro tazatelku: nezapočte se jen praxe ve mzdách, ale i další praxe - viz § 4 vl. nař. 564/2006 Sb.:
V plném rozsahu započte dobu praxe v oboru požadované práce. Praxí v oboru požadované práce se pro účely tohoto nařízení rozumí výkon práce, pro kterou jsou potřebné znalosti stejného nebo obdobného zaměření jako pro výkon požadované práce.
V rozsahu nejvýše dvou třetin započte dobu jiné praxe, a to v závislosti na míře její využitelnosti pro výkon požadované práce.
V plném rozsahu, nejvýše však celkovém rozsahu 6 let, započte dobu skutečného čerpání mateřské dovolené, další mateřské dovolené nebo rodičovské dovolené
Takže např. do 27 let praxe je v 8. tř. plat 17 930 Kč.
"nezdá se mi to vůbec možné" - proč by to nebylo možné?
Re: platové tabulky ve školství
Navíc zaměstnavatel tu "jinou" praxi může vyhodnotit tak, že z ní pro svou stávající práci nepoužijete nic, takže je v jeho kompetenci nezapočítat vůbec nic, jen čistou praxi mzdové účetní + péči o dítě, max. těch 6 let. Takže pokud máte 13 let praxe mzdové účetní + 6 děti, tak to je minimálně 19 let, pokud máte děti, které byste měla mít započítány. Kolik praxe vám uznali ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 5. 2017 8:52
Dobrý den, prosím Vás, kolik je ve školství mzdová třída 8? Jedná se o práci mzdové účetní, personalistiku, pokladnu, evidence majetku, je to na gymnáziu. Podle tabulek je to cca 16 - 17 tisíc Kč hrubého (mám 28 let praxi, ale ve mzdách pouze 13 let), nezdá se mi to vůbec možné, tak málo?? Plus nějaké osobní 2 - 4 tisíce. Prosím, kdo pracujete ve školství jako mzdová, můžete mi napsat, zda to tak je?
Děkuji Kamila M.