Re: krácení dovolené - RD
Tak to není, nesmíte plést PPM a mateřskou dovolenou. Mateřská dovolená je název volna u zaměstnavatele, který se z hlediska vzniku nároku na dovolenou považuje za dobu ODPRACOVANOU. Jestli v té době pobírala PPM nebo RP není vůbec rozhodující. Takže musíte přepočítat , protože za rok 2014 určitě nárok na dovolenou vznikne. Nemám u sebe staré kalendáře, takže nespočítám přesně na kolik a také tu nemáte přesný datum trvání MD.
Re: krácení dovolené - RD
děkuji a omlouvám se, že píši až teď. podařilo se mi konečně dohledat (po předchozí účetní) následující. Nemoc zaměstnankyně od 1.10.2013 - 19.2.2014, pak nástup na MD (bez nároku), ale ano máte pravdu je na MD. můžete mi prosím pomoci spočítat ten rok 2014 Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 5. 2017 21:22
dobrý den, stále se v tom motám, a tak raději prosím o kontrolu. Zaměstnankyně nastoupila 1.8.2013, od 1.10.2013 nastoupila na rizikové těhotenství = nemoc...až do porodu (nárok na PPM neměla, ihned RD). Tedy se domnívám,
r. 2013 nárok na 2/12 = 3,5 dne
r.2014 už nic neodpracovala, a PPM neměla, takže nárok 0
r. 2015 RD nepracovala, nárok 0
r. 2016 RD nepracovala nárok 0
r. 2017 k 30.4.2017 ukončen RD i navržena dohoda z její strany o ukončení. řeším nyní jen kolik ji mám proplatit zbývající dovolené. Děkuji za pomoc. domnívám se že 3,5 dne z roku 2013. Děkuji
Renda