Pracovní poměr

• (neregistrovaný)

4. 5. 2017 15:39

Dobrý den,
    uzavřela jsem pracovní smlouvu 1.5.2017, datum nástupu 1.5. (což je ale svátek, nepracuje se zde), datum výkonu zam. od 2.5..
    Jaký den mám mít na přihlášce zdravotní a socilání?
    1.5. nebo 2.5.?
    Předem děkuji za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 5. 2017 15:50

šárka1991 (neregistrovaný)

Re: Pracovní poměr
      Dobré odpoledne, já to řešila zrovna včera i dnes - přihlásila jsem zaměstnankyni od 1.4. (sobota, pro ně nepracovní den) tak mi volala, zda od 1.4. skutečně nastoupila. Řekla jsem jí, že si byla pouze převzít pracoviště a do zaměstnání nastoupila v ponděli 3.4. Paní mi tedy řekla, ať pošlu opravné ONZ s datem nástupu 3.4. Stejně tak když jsem teď té paní posílala NEMPRI k OČR, musela jsem mít datum nástupu 3.4. Ptala jsem se jí, co mi to udělá pak s ELDP, nebyla schopná odpovědi. Tak to mě teda řekněte... Ale stalo se mi to teď prvně, za celou dobu nikdo nic, až teď, že prý musí po novotě řešit i tohle. Tak já teda nevím...

• 4. 5. 2017 16:58

Kara

To je jiná situace. 1.4. byl pro ni nepracovní den a ona začala skutečně pracovat až 3.4., takže přihláška na OSSZ od 3.4.
      Na ELDP také od 3.4.
      Ale 1.5. byl svátek, který padl na pracovní den (ten den by byl pro ni pracovní, kdyby nebyl svátek - jestli teda má takové rozvržení pracovní doby). Takže ona ten svátek dostane zaplacený (buď náhradu mzdy nebo se jí měsíční mzda krátit nebude) a tím pádem má být přihláška od 1.5.

• 5. 5. 2017 10:29

šárka1991 (neregistrovaný)

Jo takhle... No nám právě radili, abychom říkali, že si ten první den, když to vyjde na sobotu či svátek, obhajovali tím, že si byl převzít pracoviště a tím se to obejde. Právě že se nad tím nikdy nikdo nepozastavil, až teď. Tak mě to trochu zarazilo..

• 5. 5. 2017 10:40

Líba (neregistrovaný)

Sobota je něco jiného a svátek taky. Dřív se začátek nemocenského pojištění dával jen od svátku, který byl odpracovaný, teď stačí, že je zaplacený.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).