Re: poloviční pokuta za pozdní podání?
Tak z odpovědi jsem nepochopila co máme špatně??...chtěla jsem jen ujasnit,jak se posuzuje první pochybeni v kalendářním roce ..dle daňového řádu je možnost,že FU uloží poloviční pokutu... .proč to porovnávate s KH?neřeším pokutu za kontrolko, ale za pozdní podání přiznání...
>
>Řešíte "Přiznání" jako kdyby se jednalo o "Kontrolní
>hlášení".
>Takže to máte špatně.
Re: poloviční pokuta za pozdní podání?
Máte pravdu. Poslední dobou stále jen řešíme sankce u KH, že jsem na možnost snížení sankcí u DAP pozapomněla. Omlouvám se za chybné vyhodnocení dotazu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 5. 2017 14:27
Dobrý den, prosím, zjistili jsme, že jsme podali DAP k DPH za listopad 2016 později - až v lednu 2017. Podle daňového řádu bych řekla, že dostaneme pouze poloviční pokutu za pozdní podání, protože jsme podali do 30 dnů po lhůtě a je to první provinění v kalendářním roce....uvažuji prosím správně? Nejsem si jistá v tom, zda se bude posuzovat ,že bylo DAP podáno 4.1.2017 - tzn. první pochybení v kalendářním roce a neřeším, za jaký rok nebo období to podávám. Je to tak? Děkuji