Re: Fakturace - zprostředkování služby
Znám jen zprostředkování ubytování, kde zprostředkovatel fakturuje dodavateli provizi za zprostředkování a dodavatel fakturuje službu zákazníkovi, který mu zaplatí celkovou cenu.
Podmínky by měly být uvedeny ve smlouvě o zprostředkování nebo v provizní smlouvě. Na vše musíte mít doklady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 5. 2017 16:14
Dobrý den,
poprosil bych o názor. Jedná se o vztah já (s.r.o.), zprostředkovatel (s.r.o.) a zákazník. Zákazník platí službu na účet zrpostředkovatele, ten si strhne provizi a zbytek posílá mně. Problém je v tom, že netuším na jaký účet zákazník platbu posílá a ani přesně kdy, nejsem tedy schopen tuto platbu nijak doložit. Jakým způsobem bych měl zákazníkovi vystavit fakturu? Případně je takto vystavená faktura v pořádku?
Vím, že na stejném principu fungují různé slevomaty, ale třeba zrovna u slevomatu, má člověk smlouvu o zapůjčení účtu od slevomatu a má i přehled platbách, ale já nic takového nemám.
Děkuji za rady i případné názory.