Dodavatel čerstvých bylinek

• (neregistrovaný)

6. 5. 2017 22:14

Do jakého oboru činnosti patří bylinkářství, ALE pouze pěstování a následný dodej pouze čerstvých bylin odběratelům typu maloobchod, velkoobchod či různým farmaceutickým a kosmetickým firmám nebo restauracím? Semínka ovšem musím pochopitelně nakoupit.

Vím, že se jedná o živnost volnou, předmět podnikání je: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona, ale nemůžu nikde najít obor činnosti.

Žádnou prodejnu mít nebudu, jde čistě jen o to pěstování a následné dodávání odběratelům.

Jedná se podle mě možná o "Poskytování služeb pro zemědělství, zahradnictví, rybníkářství, lesnictví a myslivost".

Nevím zda zahrnout nějak i to dodávání těch bylinek, jestli to náhodou není: "Skladování, balení zboží, manipulace s nákladem a technické činnosti v dopravě."

A zda tu mám zahrnout také i nákup těch semínek.

Předem děkuji za nápady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 5. 2017 10:11

pája

Re: Dodavatel čerstvých bylinek
      >Do jakého oboru činnosti patří bylinkářství, ALE pouze
      >pěstování a následný dodej pouze čerstvých bylin
      >odběratelům typu maloobchod, velkoobchod či různým
      >farmaceutickým a kosmetickým firmám nebo restauracím? Semínka
      >ovšem musím pochopitelně nakoupit.
      >
      >já bych to viděl spíše na č. Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků a k tomu 48. Velkoobchod a maloobchod. Doporučuji ale konzultaci na ŽÚ, někdy vidí i neviditelné, takže se vyhnete problémům.

• 8. 5. 2017 15:14

.. (neregistrovaný)

Na živnost zapomeňte. Tohle je na "zemědělského podnikatele" dle Zákona o zemědělství č. 252/1997 Sb. Příště napište rovnou, o co Vám jde. Nemusíte z nás dělat úplné blbce

• 8. 5. 2017 17:08

katka2 (neregistrovaný)

a) píše úkol do školy
      b) pracuje na ŽÚ a nechce tam vypadat jako blbec
      c) dělá si srandu
      hlasuju pro cé

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).