Re: Zánik vlastnického práva k nemovitos
Dobrý den, předpokládám,že k prodeji jste měla kupní smllouvu, zařídila jste vše na katastru nemovitostí. Vezměte kupní smlouvu a zajděte na FÚ-není to povinnost hlásit na FÚ,protože si údaje kontrolují s katastrem, ale je to lepší pro Váš klid.
Je nutné dát na FÚ informaci (stačí volná forma) o tom, že již nevlastnímte žádnou nemovitost, jinak dostanete příští rok složenku na daň (vlastní zkušenost). FÚ změnu pozná pouze z podaného přiznání, kde promítáte změnu v případě, že se změní nemovitosti, ze kterých platíte daň z nemovitosti (přírůstky, úbytky). Ta informace v podstatě nahradí přiznaní.
dobrý den u nás na FÚ žádné oznámení vůbec nechtěli a byla to má jediná nemovitost,kterou jsem prodala. Ověřila jsem to telefonicky na FÚ, ale je možné,že každý FÚ má trošku jiné požadavky. Co se týká daně z nabytí nemov. to už přece vyřešila novela, kde je jednoznačně určen jako plátce kupující.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 5. 2017 13:35
Dobrý den, prosím o radu. Prodala jsem zahradu s chatkou. Jak to oznámím finančnímu úřadu? Existuje nějaký formulář? Byla to jediná věc, ze které jsem platila daň z nemovitosti. Děkuji