Re: potvrzení úřad práce a sjednaný krat
Podle mne jestli byla její týdenní pracovní doba 10 hodin, tak bych počítala s týdenní pracovní dobu 10 hodin.
"Průměrný hodinový výdělek zaměstnance se vynásobí týdenní pracovní dobou zaměstnance a koeficientem 4,348, který vyjadřuje průměrný počet týdnů připadajících na 1 měsíc v průměrném roce"
U zaměstnanců, kteří mají např. hodně hodin přesčasů se taky neberou skutečně odpracované hodiny, ale stanovená týdenní pracovní doba.
Děkuji za odpověď , ve výpočtu se píše o stanovené / sjednané/ týdenní pracovní doby a NE o odpracované. V tom máte pravdu.
Jen jsem nechtěla zaměstnankyni ošidit, protože mzdu měla kolem 8000Kč a když to propočtu na 10 hodin v týdnu tak je to polovina 4500,-Kč.
Tak proč jí zaměstnavatel nezměnil rozsah práce z 10 na 20 hodin týdně? Měla údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení uveden v pracovní smlouvě a nebo byla jenom písemná informace o tomto?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 5. 2017 16:19
Dobrý den, klient sjednal se zaměstnankyní úvazek na 10 hodin týdně.
Ale většinou pracuje 20 hodin v týdnu. Nyní paní odchází a já jsi nejsem jistá při potvrzení na ÚP jak budu postupovat. Výpočet 4,348 * 5 dní *???10 hodin co má sjednáno v pracovní smlouvě? nebo hodiny musím přepočítat.
Děkuji Petra