Potvrzení úřad práce a sjednaný kratší

• (neregistrovaný)

9. 5. 2017 16:19

Dobrý den, klient sjednal se zaměstnankyní úvazek na 10 hodin týdně.
    Ale většinou pracuje 20 hodin v týdnu. Nyní paní odchází a já jsi nejsem jistá při potvrzení na ÚP jak budu postupovat. Výpočet 4,348 * 5 dní *???10 hodin co má sjednáno v pracovní smlouvě? nebo hodiny musím přepočítat.
    Děkuji Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 5. 2017 16:29

xJ (neregistrovaný)

Re: potvrzení úřad práce a sjednaný krat
      Podle mne jestli byla její týdenní pracovní doba 10 hodin, tak bych počítala s týdenní pracovní dobu 10 hodin.
      "Průměrný hodinový výdělek zaměstnance se vynásobí týdenní pracovní dobou zaměstnance a koeficientem 4,348, který vyjadřuje průměrný počet týdnů připadajících na 1 měsíc v průměrném roce"

U zaměstnanců, kteří mají např. hodně hodin přesčasů se taky neberou skutečně odpracované hodiny, ale stanovená týdenní pracovní doba.

• 9. 5. 2017 17:29

hroš (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď , ve výpočtu se píše o stanovené / sjednané/ týdenní pracovní doby a NE o odpracované. V tom máte pravdu.
      Jen jsem nechtěla zaměstnankyni ošidit, protože mzdu měla kolem 8000Kč a když to propočtu na 10 hodin v týdnu tak je to polovina 4500,-Kč.

• 9. 5. 2017 17:56

xJ (neregistrovaný)

Tak proč jí zaměstnavatel nezměnil rozsah práce z 10 na 20 hodin týdně? Měla údaj o týdenní pracovní době a jejím rozvržení uveden v pracovní smlouvě a nebo byla jenom písemná informace o tomto?

• 10. 5. 2017 7:56

hroš (neregistrovaný)

Ona mi volala známá, jestli nevím jak to má být a taky jsem ji říkala, ať tedy upraví hodiny , mají to v PS.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).