Re: Darování krve-setkali jste se s tím?
Já se nedivím, zaměstnance to stojí trochu krve a je opěvován za dárcovství a dostane za ten den mzdu. Zatímco zaměstnavatele to stojí při průměrném platu 1700 a nikdo mu neřekne ani díky a nikdo se ho nezeptal jestli na to má .....Když půjde 100 zaměstnanců jeho firmy tak ho to bude stát 170 000 a pak ho tu ještě pomluví o co mu jde ?
Přesně tak, je to sice záslužná činnost, ale buď to tedy má platit stát, ale určitě se náklady nemají přenášet na zaměstnavatele tak, jako spousta jiných, kdy zaměstnavatel je povinen umožnit a přitom platit náhradu. Je to v zájmu celé společnosti, takže by to stát měl refundovat.
Já se tedy zaměstnavateli také nedivím, že nejásá nadšením...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 5. 2017 8:46
Při darování krve je nárok na 1 den omluveného placeného volna - náhradou mzdy. Setkali jste se s tím, že z tohoto důvodu (placení zaměstnavatelem), zaměstnavatel nechce zaměstnance pouštět - snad aby si bral dovolenou?? Přijde mi to docela nenormální ... :-(