Re: Ztráta na výdělku-prac. úraz
Tady bych se problémů obávala.
Najděte si na stránkách Kooperativy tiskopis ,,Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN,,. Vyplňte oddíl 1,2,3 a zašlete na OSSZ. Ti vám vyplní bod č. 4. a zašlou zpět. Vy pak vyplníte ostatní body. Když budete vyplňovat jeden bod za druhým, tak vás to samo navede na výpočet náhrady za ztráty na výdělku.
Vyplácet náhradu byste měla každý měsíc nebo v jiném časovém období, jak se dohodnete.
Re: Ztráta na výdělku-prac. úraz
Děkuji Vám paní jasná, já vůbec nevěděla co kde vyplňovat. Čekali jsme, že zaměstnanec bude doma max. 2 měsíce a že pak vyplatíme najednou, ale bohužel se to protáhne a byl by bez peněz. Tiskopis vyplním a co nejdříve zaměstnanci rozdíl vyplatíme. Pak uvidíme co kooperativa, zda nám to proplatí nebo ne. Budeme doufat, že ano když jim doplatíme to pojištění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 5. 2017 12:31
Dobrý den,
zaměstnanec měl před 2 měsíci prac. úraz, zatím jsme mu vyplatili jen náhradu mzdy za prvních 14 dní a OSSZ vyplácí nemocenskou. Stále je na neschopence a asi ještě dlouho bude a požádal, jestli bychom mu vyplatili náhradu za ztrátu na výdělku.
Zatím jsem se s tím nesetkala, poradil by prosím někdo?
Vyčetla jsem, že vezmu průměrný výdělek před úrazem, odečtu vyplacenou náhradu mzdy a dávky od OSSZ a rozdíl bychom měli doplatit. Ale jak se počítá ten průměrný výdělek? Za jaké období?
A máme mu vyplácet náhradu mzdy za každý měsíc, je na to nějaký termín, nebo jak se prosím postupuje?
A ještě bych byla moc vděčná, pokud někdo pracuje s Pohodou, jak tam ten vyplacený rozdíl uvést? Vůbec netuším co s tím. Děkuji