Re: platba zboží kartou a dvě sazby DPH
Řekla bych, že to možné je, já jsem to dělala ( cca před 5 lety) tak,
že jsem evidovala denní tržby jako pohledávku - vystavila jsem fakturu a v ní rozepsala podle sazeb DPH a potom jsem dělala částečné úhrady v bance + druhý řádek bankovní poplatek
Re: platba zboží kartou a dvě sazby DPH
Z toho, že jde o program ÚČTO jsem vyvodila, že se jedná o DE:
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 5. 2017 8:43
Dobrý den, OSVČ , plátce DPH , vedoucí DE , umožňuje úhradu za zboží kartou. Prodává zboží jak s 15% DPH tak s 21%DPH. Ve spojitosti s EET jsou k dispozici pouze souhrnné údaje základu daně a jednotlivých sazeb DPH za celý měsíc. Jednotlivé platby jsou připisovány na Bú již ponížené o bankovní poplatky.Nedokážeme určit na jednotlivých řádcích připsaných tržeb na BÚ, v jakých sazbách DPH odvést. Máte někdo zkušenost s daňovou evidencí takovýchto tržeb? Je možné evidovat následovně v programu ÚČTO:
Tržby celkem(PZ) za jednotlivé měsíce interním dokladem s rozlišením dle jednotlivých sazeb DPH-platba neurčena + interní doklad na bankovní poplatky(BS) - platba neurčena. Na BÚ jednotlivé řádky s tržbami evidovat jako příjem bez vlivu na zisk (JPR).
Děkuji