Prosíím o radu

• (neregistrovaný)

23. 10. 2005 10:21

Dobry den, uz jsem se jednou ptala níže, ale není mi to stále jasné, nerada bych udělala chybu.

Zaměstnance má cestovní příkaz na jeden měsíc, používá vlastní automobil:

stačí, když mi doloží jen jeden doklad o nákupu pohonných hmot z daného měsíce nebo počet l pohonných hmot musí přibližně odpovídat vykázaným kilometrům?

Děkuji za rady, Andrea

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 10. 2005 13:09

Anonymní (neregistrovaný)

Re: prosíím o radu
      Názory se různí. Já jsem někde četla odpověď JUDr. Marie Salačové, týkající se stejného problému, že cena za nakoupené PHM zaměstnancem lze uplatnit pouze u km , na které si PHM zaměstnanec nakoupil. Mám dojem, že na těchto stránkách se objevil i názor, že pokud si koupí třeba jen 1 l PHM , pak toto je dostačující a z tohoto dokladu lze použít cenu pro výpočet všech ujetých km. Já se s tímto názorem neztotožňuji a při výpočtu cestovních náhrad řídím názorem pracovnice MF JUDr. M. Salačovou.
      Cena za PHM se mění každým dne a asi bych neobhájila před správcem daně, že si zaměstnanec koupí 1 l PHM (třeba za cenu nejvyšší v daném dni) a tento doklad předloží k vyčtování cestovních náhrad. Pokud nedoloží nákup PHM na další ujeté km, (u další čerpací stanice si koupí PHM do plné nádrže za cenu nižší, než je na dokladu předloženém k vyúčtování), použiji průměrnou cenu za PHM stanovenou MPSV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).