Re: kontrola ELDP - ještě prosím jednou
ano a ona ještě nemá PN ukončenou. Asi už blbnu
děkuji
děkuji jste hodné a když např. paní omarodí v polovině března ,zaměstnavatel s ní ukončí PP ve zk době např.5.4. , vtom dubnu má nárok na propl.ŘD 1,5 dne. Tak ve VD bude nemoc pouze za ten březen, ale ten dubem 1.4-5.4. už né? PC by mi hodil 21 dnů VD a já bych dala pouze 16, je tak ? nebo jsem blbec?
díky
Pravidlo je toto: Pokud jsou všechny kalendářní dny jejího zaměstnání v měsíci pokryté nemocí a v tom měsíci má nějaký (jakýkoli) vyměřovací základ pro odvod SP, pak tyto dny tohoto měsíce nebudou započítány do vyloučených.
Např. omarodí 16.3., pracovní poměr ukončí 5.4. stále ještě v době nemoci a v dubnové mzdě jí bude proplacená nevybraná dovolená, pak ve VD bude 16 dnů, protože všechny dubnové dny zaměstnání má pokryté nemocí a přitom má zúčtovaný příjem, ze kterého se odvádí SP.
Pokud by ta nemoc byla ukončena 4.4., přičemž pracovní poměr skončil až 5.4., pak bude ve VD (16+4=20 dnů), protože všech 5 dnů dubnových nebylo pokryto nemocí, ale pouze 4.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 5. 2017 12:52
dobrý den,prosím ještě jednou o kontrolu ELDP
paní nástup 18.1.2017 , nemoc od 3.4.2017, ukončen PP ve zk.době 17.4.2017
propl. v 4/2017 3.5 ŘD
ELDP - 1 ++ 18.1. - 17.4.2017 dny 90 vyl.doba 0
děkuji