Re: operace očí - náhrada
Klidně může být vypsaná nemocenská i na 1 den. Jinak omluvené pracovní volno na nezbytně nutnou dobu nebo dovolenou.
Re: operace očí - náhrada
A proč by nemohla ? Neschopenka nemusí nutně souviset se zákrokem. Neschopenku může vystavit třeba na migrénu, která byla vyvolána očním zákrokem.
Já teda nejsem příznivcem obcházení a zneužívání zákona, ale domnívám se, že jakoukoliv oční vadu, včetně i přepadlých víček, které jsou sice brány jako kosmetická vada, ale ve skutečnosti ztěžují vidění (vlastní zkušenost) si člověk nezpůsobí sám, tudíž mi přijde vrcholně nespravedlivé , aby si to člověk nejen platil, ale ještě nemohl dostat ani neschopenku, když častokrát jsou neschopnosti vystavovány naprosto bezdůvodně, protože "je to finančně výhodnější", jak zde často v dotazech.
Takže za mne - klidně uznám i propustku a neschopenku už vůbec neřeším.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 5. 2017 8:31
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnankyně jde na operaci očí. Nosí silné brýle a tato operace jí byla doporučena. Jedná se mi o to jak posoudit - návštěva u lékaře ?? jedná se o kosmetický zákrok? Platit na základě potvrzené propustky placenou náhradu? Moc děkuji o vaše zkušenosti.