Dovolená z inulého roku

• (neregistrovaný)

23. 5. 2017 9:19

Prosím Vás, jak se mám jako mzdová zachovat v případě, když nemají zaměstnanci vybranou loňskou dovolenou, nemyslím tím dělnické profese, ale THP a majitelé. Nedělá to pár dnů, ale někteří z nich mají třeba CELOU nevybranou dovolenou z minulého roku + nová. Jsou to šílená čísla. Opakovaně jsem vedení říkala, že se dovolená musí vybrat na odpočinek a že jsou za to pokuty, ale neřeší to. V létě nemáme celozávodní dovolenou 14 dní, ale pouze týden a to ještě tak, že stejně sklady a kanceláře jedou, takže není firma zavřená. Tím pádem se zaměstnanci střídají a někteří dva týdny v kuse nemají. Jak to můžu řešit, když vedení o tom ví, ale nechce to řešit? Nakázat dovolenou jim nemůžu.
    Děkuji Vám za rady Jarka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 5. 2017 9:26

VH

Re: dovolená z inulého roku
      Oznamovací povinnost jste vůči zaměstnavateli splnila, tak nic neřešte, není to vaše věc.
      To jsem nevěděla, že majitel má právo na dovolenou.

• 23. 5. 2017 9:28

jasná. (neregistrovaný)

Tak to jsme na tom stejně a my účetní s tím nic neuděláme. Vím, že některé firmy to dělají tak, že vykážou v docházce dovolenou a ve skutečnosti chodí do práce. A odpracované hodiny ve dnech dovolené se zaplatí bokem na ruku.
      Při kontrole z IP hrozí pokuta, kterou zaplatí firma, ne mzdová účetní, takže už jsem nad tím zlomila hůl, zbytečné se rozčilovat.

• 23. 5. 2017 9:47

mirka..p (neregistrovaný)

U bývalého zaměstnavatele jsem mívala běžně u projektantů 45-60 dní dovolené. A to měli ročně 20 dní... Jen pro svůj klid jsem co čtvrt roku obesílala mailem zodpovědné osoby se zůstatky dovolené jejich oveček a se sankcemi. Ale nedělo se nic.

• 23. 5. 2017 9:50

all (neregistrovaný)

Ano také to tak dělám, abych měla alespoň něco v ruce, že jsem upozorňovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).