Re: Kontrolní hlášení
Otázkou je, zda lze telefonický rozhovor se správcem daně považovat za Výzvu podle ZDPH § 101g odst. 1)
Viděla bych to tak, že pokud bylo včera (25.5.2017) podáno nedopatřením KH za 03 a mělo to být KH za 04, tak pokud bude dnes podáno KH za 04, tak sankce by byla 1.tis.Kč. V případě, že to bude jediné pochybení ve vztahu ke KH, tak ani to ne.
ZDPH § 101j Vyloučení vzniku pokuty za nepodání kontrolního hlášení / Povinnost uhradit pokutu podle § 101h odst. 1 písm. a) nevzniká, pokud v daném kalendářním roce nedošlo u plátce k jinému prodlení při podání kontrolního hlášení.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
Děkuji,to jste mě moc neuklidnily. Ale proč 10tisíc? Prakticky jsem podala a mám i doručenku.
Nepodala. Je to, jako když podáte soubor, který EPO nepřečte, ale lepší by byla konzultace s daňovým poradcem.
Sankce 10.tis.Kč ZDPH § 101h
Následky za porušení povinnosti související s kontrolním hlášením
(1) Pokud plátce nepodá kontrolní hlášení ve stanovené lhůtě, vzniká mu povinnost uhradit pokutu ve výši
a) 1000 Kč, pokud jej dodatečně podá, aniž by k tomu byl vyzván,
b) 10000 Kč, pokud jej podá v náhradní lhůtě poté, co k tomu byl správcem daně vyzván,
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 5. 2017 9:50
Dobrý den. Včera jsem poslala přes datovku KH, ale omylem jsem dala KH i dph za březen. Volala mi z fú, že dph vyřadí, ať pošlu znova, ale KH mi budou brát jako nepodané. Nevíte co s tím a jestli dostanu pokutu? Děkuji