Re: výhody a nevýhody mzd.outsourcingu
U nás zase úplně zrušili personální, že prej není potřeba. Takovej maglajz jsme tady dlouho neměli - úplně vypadl článek mezi řadovými zaměstnanci a nejvyšším vedením. Část povinností převzala mzdovka, která je z toho na prášky, protože se k ní vůbec nedostávají některé informace nebo se k ní dostanou s křížkem po funuse. Jsme výrobní firma cca s 200 zaměstnanci.
To je tak, když manažeři rozhodují "od stolu" ... ale jak vidíte, vždycky se to "nějak" udělá a už vůbec je nezajímá, že s tím máte mnohem více problémů a stresů, bohužel. Tahle firma, ve které pracuji je o 800 zaměstnancích, ale ono to půjde, samozřejmě. Jen s tím bude více problémů, pár chyb než to vychytají. Tady s tím budou mít naopak personalisti velkou hlavu, protože vypadne naopak oproti vám - mzdová účetní :) časem se to srovná. Jako všechno. Přeji vám pevné nervy !!
chce to mít kontatktní soobu, která předává podklady. Pracuji ve zpracovatelské firmě řadu let, určitě to má své výhory, neřeší se IT,program. zodpovědnot přebírá zpracovatelská firma, dochází k utajení mezd....a vyjde to levněji, nemusíte platit kurzy účetní.....tak se toho nebát, funguje to všude.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 5. 2017 11:12
Dobrý den,milé kolegyně, můžete prosím přispět svým názorem? Firma decentralizuje, ruší místo mzdové účetní (já) a mám sepsat výhody a nevýhody outsourcingu. Pozice mzdové účetní se přesouvá na Slovensko.
co mě napadá, resp mám vymyslet nevýihody ...
- kde budou daňovky, jak se změnami DP, problém s úplností dokladů
- zajištění podpisů z-ců při ročním zúčtování + podpisy ELDP
- tisk výplatních pásek a následná distribuce
- pověřená osoba a kontakt s kontrolními pracovníky při kontrolách OSSZ, ZP apod.,
- komunikace se zaměstnanci - potvrzování žádostí o půjčky apod. - nedostupnost v požadovaném čase
- ztráta kontroly nad mzdovou oblastí ..?
- zajišťování formulářů pro z-ce např. daňová prohlášení '(SW neumožňuje tisk DP)
Víc mě nenapadá, vás ano, prosím ?
kdysi jsem outsourcingovala mzdy, vím, že to samozřejmě lze, ale musí ve frimě být člověk, který zprostředkovává styk mezi firmou a outsourcingem.
Zatím mě víc nenapadá, prosím o pomoc a děkuji vám !!