Re: příplatky-svátek+přesčas+víkend
omlouvám se za chybné pojmenování, máte pravdu, měla jsem to popsat lépe, zkusím to napsat znovu a snad správně
zaměstnanec má měsíční mzdu 13.400,- ve firmě se za svátek mzda nekrátí, jeho normální pracovní doba je po-pá, 40 hodin, rovnoměrně rozvrženo, jeho průměrný výdělek je 76,13 Kč/hodina
v případě, že odpracuje svátek, který je zároveň neděle, a nebude mu poskytnuto náhradní volno, bude výpočet za tento svátek
76,13 x 8 hodin za práci = 609,-
76,13 x 8 hodin za to, že pracoval ve svátek, tj. příplatek 100%, to bude také 609,-, celkem tedy 1.218,-
k tomu připočítám 25% za to, že je to přesčas, budu počítat 25% z částky 609,-?
k tomu připočítám 10% za to, že to je neděle, budu počítat 10% z částky 609,-?
nebo dělám někde chybu?
Re: příplatky-svátek+přesčas+víkend
přišla za mnou sestra, že její přítel osvč má od nového roku zaměstnance, ale že by to potřeboval doladit i papírově, že finančně jsou se zaměstnancem vyrovnaní, na ZP i SP a FÚ nějaké peníze poslali, že to podle nějaké kalkulačky na netu spočítali, ale měli by poslat přehledy a to už nevěděli jak vyplnit, proto to zpracovávám od ledna, kdy pán opravdu pracoval na nový rok, tj. svátek, přesčas a neděle k tomu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 5. 2017 13:29
Dobrý den, prosím nekamenujte mě, ale asi mi to už na tom sluníčku nemyslí :-(
zaměstnanec, který pracuje po-pá (5*8 hodin), odpracuje 8 hodin ve svátek, který je zároveň i neděle, na jaké příplatky vzniká nárok?
hrubá hodinová mzda je 76,13 Kč
takže za hodinu práce dostane 76,13 k tomu připočítám 100% příplatek za svátek, tj. 76,13, k tomu připočítám 25% za práci přesčas, tj. 19,03, k tomu připočítám příplatek za práci o víkendu 10%, tj. 7,61 , celkem tedy dostane za hodinu práce 178,90 Kč?
předem děkuji za kontrolu