Re: příplatky-svátek+přesčas+víkend
omlouvám se za chybné pojmenování, máte pravdu, měla jsem to popsat lépe, zkusím to napsat znovu a snad správně
zaměstnanec má měsíční mzdu 13.400,- ve firmě se za svátek mzda nekrátí, jeho normální pracovní doba je po-pá, 40 hodin, rovnoměrně rozvrženo, jeho průměrný výdělek je 76,13 Kč/hodina
v případě, že odpracuje svátek, který je zároveň neděle, a nebude mu poskytnuto náhradní volno, bude výpočet za tento svátek
76,13 x 8 hodin za práci = 609,-
76,13 x 8 hodin za to, že pracoval ve svátek, tj. příplatek 100%, to bude také 609,-, celkem tedy 1.218,-
k tomu připočítám 25% za to, že je to přesčas, budu počítat 25% z částky 609,-?
k tomu připočítám 10% za to, že to je neděle, budu počítat 10% z částky 609,-?
nebo dělám někde chybu?
Re: příplatky-svátek+přesčas+víkend
přišla za mnou sestra, že její přítel osvč má od nového roku zaměstnance, ale že by to potřeboval doladit i papírově, že finančně jsou se zaměstnancem vyrovnaní, na ZP i SP a FÚ nějaké peníze poslali, že to podle nějaké kalkulačky na netu spočítali, ale měli by poslat přehledy a to už nevěděli jak vyplnit, proto to zpracovávám od ledna, kdy pán opravdu pracoval na nový rok, tj. svátek, přesčas a neděle k tomu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
28. 5. 2017 13:29
Dobrý den, prosím nekamenujte mě, ale asi mi to už na tom sluníčku nemyslí :-(
zaměstnanec, který pracuje po-pá (5*8 hodin), odpracuje 8 hodin ve svátek, který je zároveň i neděle, na jaké příplatky vzniká nárok?
hrubá hodinová mzda je 76,13 Kč
takže za hodinu práce dostane 76,13 k tomu připočítám 100% příplatek za svátek, tj. 76,13, k tomu připočítám 25% za práci přesčas, tj. 19,03, k tomu připočítám příplatek za práci o víkendu 10%, tj. 7,61 , celkem tedy dostane za hodinu práce 178,90 Kč?
předem děkuji za kontrolu