Re: Zkušební provoz - aktivace do majetk
Pokud již budete vlastníky, tak se řiďte ZDP § 26 / (10) Hmotným majetkem se stávají věci uvedené do stavu způsobilého obvyklému užívání, kterým se rozumí dokončení věci a splnění technických funkcí a povinností stanovených zvláštními právními předpisy pro užívání.
Občas je to ale u zkušebního provozu docela oříšek.
Re: Zkušební provoz - aktivace do majetk
Výhrada vlastnictví nemá podle mě vliv na zařazení majetku do užívání....dodáním zboží se stávám ekonomickým vlastníkem a mohu účetně odepisovat, nemohu odepisovat daňově...Říkal jsem si, že zařadím majetek bez těch 10% a následně pak navýším cenu, až nám vyfakturují zbytek... pokud to bude v rámci účetního roku, asi nebude problém...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 5. 2017 10:37
Smlouvy na pořízení stroje jsou postaveny tak, že poslední splátka bude fakturována až po zkušebním provozu. Takže 90% ceny máme fakturováno, stroj zahájí dejme tomu 3 měsíční zkušební provoz, po jehož skončení bude fakturováno zbylých 10%. Musím aktivovat stroj do majetku již před zahájením zkušebního provozu, když mám na účtu pořízení pouze 90% jeho hodnoty ? Nebo mohu aktivovat až po skončení zkušebního provozu po fakturaci posledních 10% ?
Děkuji