Re: insolvence - jak postupovat
Já jen pořád tak maličko tápala jak dál. Ale asi jsem se dopídila k závěru. Jen bych to potřebovala odsouhlasit. Přišlo povolení oddlužnění, v červnu je schůzka věřitelů. Tedy já pokud budu vystavovat květnovou výplatu, tak budu zatím dále deponovat exekuce jako dosud, že? A až bude schváleno po schůzi věřitelů, potom budu srážet splátky nebo posílat výplatu insolvenčnímu správci a poté řešit deponovanou částku, že?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 5. 2017 12:46
Dobrý den, zaměstnanec si zažádal o insolvenci. Tedy jsme mu deponovali srážky na exekeuce. Následně jsem si stáhla v Insolvenčním rejstříku informace k insolvenč. řízení, kde je uvedeno, že je povoleno oddlužení, výše splátek, číslo účtu a VS. Další podklad je usnesení o oddlužnění a tam je uvedeno, že schůze věřitelů bude v červnu. Jedná se mi o to, jestli už teď mohu deponovanou částku zaslat zaměstnanci nebo čekat na schůzi věřitelů (zaměstnanec chce poslat deponované částky - samozřejmě s ním sepíšu žádost). Následně - od kdy provádět splátky - jestli správně chápu, tak až po schválení, které by mělo být po schůzi věřitelů, že? Moc se omlouvám, jestli je to všechno drobek zmatené a já jsem úplně mimo. Ale dobu pročítám vše možné a je to moje první insolvence a nerada bych udělala nějakou chybu. Předem děkuji.