Re: Kontroly Pn....
Nemám ráda tento typ dotazů a myslím si, že nejsem jediná z tohoto fóra. Vy dopředu počítáte s tím, že nebudete dodržovat vycházky, viz vaše poslední věta, kdy připouštíte, že budete ,,trajdat,,a po nás chcete vědět, jak velké následky z toho pro vás budou? Zamyslete se nad sebou a nad vaším přístupem. Jak chcete ze svého dítěte vychovat čestného , slušného člověka, když vy sama nejste schopna dodržovat nějaké pravidla?
Nemusite se obavat, mam dve deti a jsou slusne vychovane a cestne ...
Trajdani jsem.asi spatne napsala, opravdu nemam v umyslu nedodrzovat..bihuzel, za tech 5 mesicu se mi urcite stane ze odejdu z domu o 10min.driv nebo se vratim o 10min.pozdeji...o to se mi jedna..
S mym pristupem.si hlavu lamat nemusite a s tim, jak vychovavam svoje deti uz vubec ne.Dekuji.
>Dobry den.
>>Jsem Pn...prace s cytostatiky..tehotenstvi.
>>Vychazky dodrzuji ale nekdy vybehnu se psem mimo,nebo
>>jsem u lekare(plati aj lekar u mojich deti, kdy jsem
>>doprovod?jak dlouho..kdyz treba jedu na kontrolu s
>>dcerou tak cesta nam trva 2 hodiny do Fn Brno)
>>)...nebo
>>proste nestihnu uplne prijit vcas.
>>Kdyz najdu ve schrance papir co tam je?Dokdy se musim
>>hlasit?
>>Kdyz jsem byla u lekare(nemusi to byt jenom
>>gynekolog...co treba zubar,obvodak, pohotovost...)jak
>>se pak
>>doklada navsteva ?mam si brat propustky?nebo oni
>>kontaktuji toho lekare?
>>A jdybych teda nebyla doma, ale nekde trajdala(ne
>>lekar)vemou mi celou sumu co mi napr.za pul roku
>>neschopnosti zaplatili?nebo jenom.dany
>>mesic?cely?umernou
>>cast?
>>
>>Dekuji moc krat
>>
>Nemám ráda tento typ dotazů a myslím si, že nejsem
>jediná z tohoto fóra. Vy dopředu počítáte s tím, že
>nebudete dodržovat vycházky, viz vaše poslední věta, kdy
>připouštíte, že budete ,,trajdat,,a po nás chcete vědět,
>jak velké následky z toho pro vás budou? Zamyslete se
>nad sebou a nad vaším přístupem. Jak chcete ze svého
>dítěte vychovat čestného , slušného člověka, když vy
>sama nejste schopna dodržovat nějaké pravidla?
http://www.penize.cz/nemocenska/311420-kontrola-na-nemocenske-co-hrozi-kdyz-nebudete-doma
Paní jasná, dovolím si s Vámi polemizovat. Nedávno jsem byla půl roku na nemocenské a i když jsem měla poměrně vážnou chorobu a trpěla jsem bolestmi, po čase jsem dostala vycházky. Půl roku je hrozně dlouhá doba a v tomto období jsem i já někdy přibelhala z vycházky později, protože bylo nutné vyřídit nějaké formality na úřadech a fronta byla delší, než jak jsem původně odhadovala, například.
A co teprve paní se dvěma dětmi, která je na PN jen z důvodu rizikového pracoviště a těhotenství.....
Až když jsem seděla doma zavřená, uvědomila jsem si, kolik má člověk aktivit, nad kterými nepřemýšlí, když není omezen časem.
Ale zase jsem třeba objevila kouzlo dovážky nákupu až do bytu......
ALe to už sem nepatří.
Nic ve zlém, mějte hezký slunečný den.
Taky jsem již měla delší nemocenskou, ale nestalo se mi, že bych porušila vycházky. Ale o to nejde, jde o to, že tazatelka dopředu již počítá s tím, že nebude vycházky dodržovat. A spekuluje, jak velký postih z toho bude, co je výhodnější, zda vycházky dodržovat nebo nedodržovat a mít nějaký postih. A jen zjišťuje, jak velký ten postih bude.
Při několika operacích a dlouhodobých nemocenských jsem rovněž nikdy (i s dítětem) nepřekročila dobu povolených vycházek. Samozřejmě mimo doby, kdy jsem prokazatelně , s potvrzením lékaře, byla např. u zubaře. Nevidím žádný důvod, proč by doba vycházek neměla být dodržována, kromě mimořádných událostí, které ossz zohledňuje. Navíc, jestliže má nemocenskou "jen z důvodu rizikového pracoviště a těhotenství", pak nemá na nemocenské vůbec co dělat, protože tohle se řeší převedením na jinou práci a vyrovnávacím příspěvkem v těhotenství. Ale mne také nejvíc vadí to, že dopředu ví, že bude trajdat. Fakt hezké využívání nemocenských dávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 5. 2017 6:35
Dobry den.
Jsem Pn...prace s cytostatiky..tehotenstvi.
Vychazky dodrzuji ale nekdy vybehnu se psem mimo,nebo jsem u lekare(plati aj lekar u mojich deti, kdy jsem doprovod?jak dlouho..kdyz treba jedu na kontrolu s dcerou tak cesta nam trva 2 hodiny do Fn Brno) )...nebo proste nestihnu uplne prijit vcas.
Kdyz najdu ve schrance papir co tam je?Dokdy se musim hlasit?
Kdyz jsem byla u lekare(nemusi to byt jenom gynekolog...co treba zubar,obvodak, pohotovost...)jak se pak doklada navsteva ?mam si brat propustky?nebo oni kontaktuji toho lekare?
A jdybych teda nebyla doma, ale nekde trajdala(ne lekar)vemou mi celou sumu co mi napr.za pul roku neschopnosti zaplatili?nebo jenom.dany mesic?cely?umernou cast?
Dekuji moc krat