Invalidní důchod

• (neregistrovaný)

30. 5. 2017 11:13

Dobrý den,mám dotaz jsem invalidní důchodce mám přidělen 3 stupeň invalidity tedy 70% ( Mám po operaci aorty,vložená umělá cévní protéza)tento důchod jsem měl na rok, a po roce mi daly na 3 roky tedy do roku 2019 moc rád bych na brigádu,nakonec jsem našel práci na vrátnici,rád bych věděl jaké podmínky jsou,aby mi nebyl odebrán tento důchod? Děkuji Dostál Jaroslav

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 5. 2017 14:09

iva. (neregistrovaný)

Re: Invalidní důchod
      Finančně omezen nejste, můžete si vydělat kolik chcete.
      Ale musíte počítat s tím, že při přezkumu bude OSSZ posuzovat i skutečnost, na jaký úvazek pracujete. Pokud zvládnete pracovat na plný úvazek, bude OSSZ pravděpodobně řešit jestli ponechat plný ID nebo snížit stupeň ID.
      Samozřejmě záleží na Vašem zdravotním stavu a také na podmínkách výkonu práce (zda je ta práce pro Vás vyhovující, nezatěžující Vaše zdraví atd.).

• 30. 5. 2017 21:26

Joe (neregistrovaný)

Dobrý den, prosím a na půl úvazku mohu dělat na vrátnici,a kolik hodin mohu odpracovat aby mi důchod zůstal. Děkuji moc

• 30. 5. 2017 21:34

VH

To vám tady nikdo neřekne. Jestli jste už na přezkumu byl, tak víte, že podkladem pro něj byly aktuální lékařské zprávy, zřejmě jste také vyplňoval tzv. profesní dotazník, v němž jste uváděl, v jakých pracovních podmínkách jakou práci konáte apod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).