Příjem smluv.partnera-jak zaúčtovat?

• (neregistrovaný)

24. 10. 2005 9:47

Dobrý den.
    Mám smluvního partnera,kterému prodávám ve své prodejně produkty a odměnou mi je procento z tržby. Celkovou tržbu odevzdávám 1x týdně a fakturuji si pouze provizi, která je mým příjmem.Jelikož se jedná o tržbu cca 70-80.000,- týdně, dávám tyto finance na svůj účet a 1x týdně odevzdávám na účet smluv.partnera. Jelikož se jedná o cizí tržbu, prosím o radu, jestli je možné tyto peníze nebrat do příjmů ve svém účetnictví a na výpisu z banky udělat jen poznámku, že se jedná o peníze sml.p..Prokazatelné to je tím, že celková suma odchází 1x týdně na jiný účet a mě zůstává jen provize. Vedu DE, ale jsem plátcem DPH. Moc děkuji za každou radu. Alena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 10. 2005 10:28

Hanka (neregistrovaný)

Re: Moc prosím o radu.
      Nevidím důvod, proč by to nešlo tak, jak uvádíte, ale měla byste si tržby, které nejsou vaše, ale smluvního partnera evidovat odděleně od Vašich vlastních tržeb - potom bude to snadno prokazatelné. Ještě by asi bylo dobré mít tento postup, který používáte, písemně sjednán a popsán ve smlouvě s vaším obchodním partnerem.

• 25. 10. 2005 15:07

Alena (neregistrovaný)

Re: Moc děkuju za radu.
      Moc děkuju, tento postup máme ve smlouvě zakotven. Ještě jednou díky. Alena

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).