Re:žádost o PPM_výpočet z příjmu manžela
>>>Dobrý den,
>>>prosím o radu. Zaměstnanec mi donesl Žádost o
>>>peněžitou pomoc v mateřství. Jeho manželka bude
>>>rodit,
>>>datum
>>>porodu má stanovený na 13.6.2017, na MD nastoupila
>>>1.5.2017, samostatně výdělečnou činnost vykonávala
>>>naposledy 17.10.2016-marodila. Tím pádem má malý
>>>příjem.
>>>Manžel-náš zaměstnanec chce potvrzení o příjmech, ze
>>>který
>>>se jí bude počítat PPM, jelikož on má větší příjmy,
>>>když marodila. Je to tak správně? Co mu mám vystavit
>>>za
>>>potvrzení?
>>>Předem díky za rady.
>>
>>Vystavíte potvrzení jako dáváte pro nemocenské, údaje
>>na 2.straně nejsou pro tuto záležitost relevantní.
>
>Není to celé nějak špatně? Copak může matka pobírat
>PPM - peněžitou podporu v mateřství, která bude
>vypočtena z příjmů manžela?
To je právě nevím, proto se ptám,jestli to tak má být :-)
>
Re:žádost o PPM_výpočet z příjmu manžela
zřejmě se jedná o tuto situaci:
Nárok na peněžitou pomoc v mateřství má i pojištěnec, který je otcem dítěte nebo manželem ženy, která dítě porodila, pokud s matkou dítěte uzavřel písemnou dohodu, že bude pečovat o dítě. Dohoda musí obsahovat zákonem stanovené údaje (den převzetí dítěte do péče a den porodu) a podpis matky dítěte musí být úředně ověřen nebo ověřen orgánem nemocenského pojištění, tj. OSSZ. Lze ji uzavřít s účinkem na dobu nejdříve od počátku 7. týdne po porodu dítěte. Do podpůrčí doby pojištěnce, který pečuje o dítě, se však započítává také doba poskytování peněžité pomoci v mateřství matce s výjimkou doby od porodu do konce 6. týdne po porodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 5. 2017 8:54
Dobrý den,
prosím o radu. Zaměstnanec mi donesl Žádost o peněžitou pomoc v mateřství. Jeho manželka bude rodit, datum porodu má stanovený na 13.6.2017, na MD nastoupila 1.5.2017, samostatně výdělečnou činnost vykonávala naposledy 17.10.2016-marodila. Tím pádem má malý příjem. Manžel-náš zaměstnanec chce potvrzení o příjmech, ze který se jí bude počítat PPM, jelikož on má větší příjmy, když marodila. Je to tak správně? Co mu mám vystavit za potvrzení?
Předem díky za rady.