Renovace tělocvičny a PDP

• (neregistrovaný)

2. 6. 2017 9:44

prosím o radu.provedli jsme renovaci podhlahy v tělocvičně školy.Škola je plátce DPH-tělocvičnu pronajímá na různě sportovní aktivity. tak jsem předpokládala, že fa bude s PDP. Jejich ekonemka mě ale přesvědčuje o tom, že pronájem pro sportovní účely je osvobozen od DPH, tutíž i námi provedenou renovaci máme účtovat s 21% DPH bez přenosu. je to tak sprrávně? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2017 10:18

Jana N. (neregistrovaný)

Re: renovace tělocvičny a PDP
      stavební a montážní práce na plátce daně - v režimu ř. 25 dph, kod 4,
      oni zdaní na ř. 10, ale odpočet na ř. 43 třeba jen poměrný

• 2. 6. 2017 10:25

.. (neregistrovaný)

Re: renovace tělocvičny a PDP
      Připomíná mi to jednu čerstvou kauzu GFŘ

http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/nepresnosti-v-mediich/2017/financni-sprava-proveruje-sve-dodavatele-8463

"Zásadně také odmítáme nařčení, že Generální finanční ředitelství v tomto případě mělo, ale neuplatnilo, režim přenesené daňové povinnosti, tzv. reverse charge. Finanční správa je totiž podle zákona o DPH v otázce reverse charge ve zcela jiném postavení než komerční subjekty. Generální finanční ředitelství pořizovalo mobilní telefony pro výkon působnosti v oblasti veřejné správy, není proto považováno ve smyslu zákona o DPH za osobu povinnou k dani a proto uplatňuje běžný režim DPH."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).