Datová schránka

• (neregistrovaný)

2. 6. 2017 15:05

Nevím jestli nebude moje otázka hloupá, ale za zeptání to stojí-pokud mám jako OSVČ dat.schránku mohu ji vyžít i k tomu, že jiné OSVČ /nebo komukoliv jinému, kdo má DS-obecní úřady,školy apod./ pošlu mnou vystavenou fa? Děláte to tak prosím někdo nebo to není ani možné?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 6. 2017 15:19

asd (neregistrovaný)

Re: datová schránka
      klidně posílat můžete - my jsme p.o. a posíláme dopisy OVM zdarma. Nevím, jak je to u škol a nevím, kolik Vás to stojí jako OSVČ

• 3. 6. 2017 16:56

Eva M.

Dělat to tak můžete, ale posílání pro komerční účely (tj. např. jiným firmám či OSVČ či komerčním pojišťovnám) je zpoplatněno. Stojí to méně než zaslání běžného doporučeného dopisu, takže pokud posíláte faktury či jiné důležité listiny dosud doporučeně poštou, mohu Vám zasílání datovkou doporučit - ušetříte čas (za běhání na poštu) i peníze. Ale zadarmo to nebude. Pokud se přihlásíte do své datovky a budete chtít poslat něco NEstátní instituci, tak Vás aplikace sama upozorní, že toto by stálo X Kč a nabídne dokoupení kreditu - zaplatíte hned online, dostanete o zaplacení online doklad - a můžete svou zásilku odeslat.

• 5. 6. 2017 11:39

Milada (neregistrovaný)

Moc děkuji, to je pro mě přesná a vyčerpávající odpověď..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).