Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
18. 1. 2013 13:05
Zdravím všechny uživatele, a zároveň bych moc chtěla poprosit o radu. Jsem OSVČ, a spolupracuji s marketingovou firmou, která prezentuje nabídky jednak celorepublikové, jednak regionální, já sepisuji smlouvy s dodavateli na regionální nabídky. Smlouvu mám od února 2012, tj necelý rok. Je to smlouva o obchodním zastoupení, kde ve smlouvě je definována výpovědní lhůta po dobu jednoho měsíce. No, a tento týden mi z vedení dali zatím jen telefonicky vědět, že bohužel se rozhodli regionální nabídky úplně přestat poskytovat z důvodu ne až tak vysokých příjmů z této oblasti, a proto se mnou ukončí spolupráci. Vím, že v případě OSVČ nejsou podmínky stejné jako u HPP, ale jde mi o to, že oni požadují, abych ukončila spolupráci ted, k 31.1., bez výpovědní lhůty, po kterou bych ještě mohla nadále pracovat a vydělat si ještě jeden měsíc peníze, plus se ani nezmínili o žádném odstupném, které sice ve smlouvě definováno není, ale na netu jsem našla, že u činností obch zástupců v případě ukončení spolupráce mají nárok na odškodné vypočítané z průměru příjmů. Takže můj dotaz zní, zda mám nárok, v případě, že se s nimi dohodnu,že ukončíme spolupráci k lednu, na vyplacení odškodnění za únor, který bych měla ještě pracovat, plus březen, což je standartní odškodné?
Děkuji za odpovědi :)