Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2013 13:05
Zdravím všechny uživatele, a zároveň bych moc chtěla poprosit o radu. Jsem OSVČ, a spolupracuji s marketingovou firmou, která prezentuje nabídky jednak celorepublikové, jednak regionální, já sepisuji smlouvy s dodavateli na regionální nabídky. Smlouvu mám od února 2012, tj necelý rok. Je to smlouva o obchodním zastoupení, kde ve smlouvě je definována výpovědní lhůta po dobu jednoho měsíce. No, a tento týden mi z vedení dali zatím jen telefonicky vědět, že bohužel se rozhodli regionální nabídky úplně přestat poskytovat z důvodu ne až tak vysokých příjmů z této oblasti, a proto se mnou ukončí spolupráci. Vím, že v případě OSVČ nejsou podmínky stejné jako u HPP, ale jde mi o to, že oni požadují, abych ukončila spolupráci ted, k 31.1., bez výpovědní lhůty, po kterou bych ještě mohla nadále pracovat a vydělat si ještě jeden měsíc peníze, plus se ani nezmínili o žádném odstupném, které sice ve smlouvě definováno není, ale na netu jsem našla, že u činností obch zástupců v případě ukončení spolupráce mají nárok na odškodné vypočítané z průměru příjmů. Takže můj dotaz zní, zda mám nárok, v případě, že se s nimi dohodnu,že ukončíme spolupráci k lednu, na vyplacení odškodnění za únor, který bych měla ještě pracovat, plus březen, což je standartní odškodné?
Děkuji za odpovědi :)