Re: Výživné běžné,dlužné a nepřed.exekuc
Trochu jsem se ztratila.
Jaké je nyní pořadí podle datumů doručení prvnímu plátci?
1. Nepřednostní -doručeno 28.2.2012
2. Běžné výživné -doručeno později než 28.2.2012
2. Dlužné výživné doručeno s běžným výživným
3. Přednostní - doručeno nejpozději ze všech
Je to tak? Pokud ano, tak 1. třetinu budete srážet pro tu 1. nepřednostní a 2. třetinu plus případnou částku zabavitelnou bez omezení budete srážet pro běžné výživné a dlužné výživné (pokud něco zbude).
12056-6154,67 = 5901
5901 : 3 = 1967
Pro nepřednostní = 1967
Pro běžné výživné = 1967
Pro dlužné výživné = 0 Kč
Neuhrazuje se tedy dlužné výživné a navíc mu narůstá dluh, protože srážka nestačí ani pro to běžné výživné (pokud ho tedy neuhrazuje nějak jinak).
Je to tak proto, že výživné a dlužné výživné předbíhá všechny exekuce, ale pouze ve 2. třetině. Pro 1. třetinu platí vždy pořadí.
Ale opravdu je důležité určit správně pořadí a pak teprve druhy těch srážek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 6. 2017 13:58
Dobrý den, moc Vás prosím o radu :
Já si stojím za tím, že to dělám správně, ale úřednice z probační služby, která na dlužníka (našeho zaměstnancem) dohlíží, o tom přesvědčená moc není a už vůbec ne, bývalá žena zaměstnance, který má dluhy na výživném.
Zaměstnanec, který k nám nastoupil 2.3.2015 má ČM cca 12.000, je sám, nikoho nevyživuje a má soudně nařízeno výživné běžné 2.500/měsíc + dlužné cca 170.000 Kč = srážím jako přednostní exe. Dne 12.3.2015 datovou schránkou dorazilo Usnesení - přednostní pohledávka na dlužné a běžné výživné. Dále mi na něj dorazila nepřednostní exekuce cca 92.000 s tím, že tato byla doručena prvnímu plátci mzdy 28.2.2012. Tzn, s lepším pořadím než běžné + dlužné výživné.
Za 4/2017 měl ČM 12.056 Kč a já odeslala na nepředností pohl. 1.967 Kč, na běžné výživné 1.967 Kč a dlužné narůstá, odesláno 0 Kč. Takto to dle výše ČM dělám každý měsíc, Prosím, je to tak správně ? Mám odesílat i na tu nepřednostní ? Moc děkuji za Vaši pomoc, hezký den.