Re: Prosím, pro p.Karu k výživn a nepř.e
Ono jde níže psát, musíte vždycky zvrchu něco odmazat.
Musíte určit pořadí podle doručení prvnímu zaměstnavateli. V tom usnesení k uspokojení pohledávky dlužného a běžného výživného není uvedeno nějaké datum doručení nějakému dřívějšímu zaměstnavateli? Pokud ne, tak berte datum, kdy bylo toto usnesení doručeno vám, tzn. 12.3.2015. V tom nepřednostním exekučním příkazu je uvedeno datum doručení prvnímu plátci mzdy (tzn. prvnímu zaměstnavateli) 28.2.2012.
Takže 1. pořadí = nepřednostní, doručena 28.2.2012 a 2. pořadí = výživné, doručeno 12.3.2015.
Ale ZL si musíte vždy vyžádat, třeba na něm by bylo uvedeno jiné pořadí, protože předchozí účetní třeba měla nějakou informaci o doručení pohledávky výživného prvnímu zaměstnavateli.
==
Strašně moc Vám paní Karo děkuji. On byl v evidenci ÚP od ledna 2014 do 1.3.2015 a na Potvrzení o době vedení v evidenci není o žádných srážkách nic psáno. Předtím mi uvedl, že podnikal a byl OBZP, žádný zápočtový list tedy neměl. Pouze na osobním dotazníku mi uvedl při nástupu, že má stanoveny srážky na výživné okr.soudem ve výši 2.500 Kč. Snad tedy mohu brát na stejnou váhu toto Potvrzení z ÚP jakožto záp.list s tím, že srážky zde ÚP žádné neuvedl.
A srážím tedy správně. Moc moc Vám děkuji.
==
V usnesení není o doručení prvnímu plátci vůbec nic. Děkuji Vám za ochotu.
Pokud ne, tak
>>berte
>>datum, kdy bylo toto usnesení doručeno vám, tzn.
>>12.3.2015. V tom nepřednostním exekučním příkazu je
>>uvedeno
>>datum doručení prvnímu plátci mzdy (tzn. prvnímu
>>zaměstnavateli) 28.2.2012.
>>Takže 1. pořadí = nepřednostní, doručena 28.2.2012 a
>>2. pořadí = výživné, doručeno 12.3.2015.
>>Ale ZL si musíte vždy vyžádat, třeba na něm by bylo
>>uvedeno jiné pořadí, protože předchozí účetní třeba
>>měla
>>nějakou informaci o doručení pohledávky výživného
>>prvnímu zaměstnavateli.
>==
>Strašně moc Vám paní Karo děkuji. On byl v evidenci ÚP
>od ledna 2014 do 1.3.2015 a na Potvrzení o době vedení
>v evidenci není o žádných srážkách nic psáno. Předtím
>mi uvedl, že podnikal a byl OBZP, žádný zápočtový list
>tedy neměl. Pouze na osobním dotazníku mi uvedl při
>nástupu, že má stanoveny srážky na výživné okr.soudem ve
>výši 2.500 Kč. Snad tedy mohu brát na stejnou váhu
>toto Potvrzení z ÚP jakožto záp.list s tím, že srážky zde
>ÚP žádné neuvedl.
>A srážím tedy správně. Moc moc Vám děkuji.
ÚP nikdy na potvrzení nepíše pořadí srážek.
ÚP také ale nebyl jeho plátce mzdy, takže i kdyby ÚP nějaké usnesení o srážkách výživného obdržel, stejně by to nebylo datum směrodatné pro určení pořadí. Pokud byl před evidencí na ÚP OSVČ nebo OBZP, tak zaměstnavatele neměl a tudíž neměl ani ZL. Ale předtím určitě nějakého zaměstnavatele měl, když v tom exepříkazu je datum doručení prvnímu plátci uvedeno. Ale já bych udělala to pořadí, jak jsem psala. V usnesení o srážkách výživného se o datu doručení nepíše, tak berte to datum, kdy bylo toto usnesení doručeno Vám. Anebo můžete zkontaktovat toho příslušného exekutora a zeptat se, zda toto usnesení již někdy dříve doručil nějakému zaměstnavateli a pokud ano, tak kdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 6. 2017 16:12
Dobrý den, paní Karo.
Zaměstnanec nastoupil 2.3.2015. Zápočtový list žádný nedoložil. Datovou schránkou přišlo 12.3.2015 Usnesení k uspokojení přednostní pohledávky dlužného a běžného výživného. Do naší dat.schránky dne 19.5.2015 přišel další exek.příkaz, v němž je psáno, že byl doručen prvnímu plátci mzdy povinného 28.2.2012. Jedná se o nepřednostní pohl.
Moc Vám děkuji za Vaši ochotu, hezký den.
Omlouvám se, ale do zprávy níže mi už nejde psát.