Re: Vyměřovací základ MD
>Dobrý den,
>
>prosím, zaměstnankyně jde na MD, byla 3měsíce nemocná,
>ale firma ji vyplatila u toho odměnu. V příloze na
>nemocenskou jsou v příloze všechny 3měříce s vyloučenou
>dobou, ale má tam jeden měsíc příjem.
To je správně. Pro nemoc je měsíc kdy byla nemoc a zároveň odměna ve vyloučené době, až budete dělat ELDP, tak tam tento měsíc nebude ve vyloučené době.
Jak se to chová -
>započítá se tato odměna do mzdy pro výpočet
>vyměřovacího základu nebo ne?
Nepochopila jsem dotaz. Pokud se ptáte, zda máte dopočítat do minim. mzdy u ZP, tak odpověď je ne.
Re: Vyměřovací základ MD
Díky, šlo mi jen o mateřskou. Aby mne pak někdo neukamenoval, že kvůli pár korunám má menší nemocenskou/mateřskou. Protože sociálka to chce dopisovat do přílohy, že šlo o odměnu. Tak mne napadlo, zda ten měsíc, kdy je jen odměna nevezmou jako odpracovaný. Důchod je pak jedno, v rámci 40ti let jeden měsíc neudělá takový rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 6. 2017 8:01
Dobrý den,
prosím, zaměstnankyně jde na MD, byla 3měsíce nemocná, ale firma ji vyplatila u toho odměnu. V příloze na nemocenskou jsou v příloze všechny 3měříce s vyloučenou dobou, ale má tam jeden měsíc příjem. Jak se to chová - započítá se tato odměna do mzdy pro výpočet vyměřovacího základu nebo ne?
Díky