Re: spolupracujici osoba
>zdravim vsechny,
>blizi se nam konec roku a taktez i konec meho prvniho
>danoveho obdobi, co vlastnim zivnostensky list na
>prividelek pri soustavnem studiu.
>Letos jsem mel jednu vetsi zakazku a tudiz jsem se
>dostal se ziskem pres 40000 a asi budu muset platit
>pristi rok zalohy na zdrav a soc. pojisteni, o dani z
>prijmu ani nemluve.
>Dozvedel jsem se, ze existuje neco jako spolupracujici
>osoba. mam bratra, Mohu jako spolupracujici osobu
>prijmout? Co vsechno toto obnasi a jake to ma
>vyhody/nevyhody, kolik mi snizi zaklad dane a tim i zaklad pro
>zalohy na zsp?
> Jako studující nebudete s tímto příjmem platit zřejmě žádnou daň( nezdaněná částka 38040 za rok a odpočet na studenta 950 x počet měsíců studia)
>Nemusí to být výhodné pro bratra, pokud má zaměstnavatele,musel by si podávat přiznání k dani s částí Vašich příjmů a výdajů, které se musí dělit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2005 21:59
zdravim vsechny,
blizi se nam konec roku a taktez i konec meho prvniho danoveho obdobi, co vlastnim zivnostensky list na prividelek pri soustavnem studiu.
Letos jsem mel jednu vetsi zakazku a tudiz jsem se dostal se ziskem pres 40000 a asi budu muset platit pristi rok zalohy na zdrav a soc. pojisteni, o dani z prijmu ani nemluve.
Dozvedel jsem se, ze existuje neco jako spolupracujici osoba. mam bratra, Mohu jako spolupracujici osobu prijmout? Co vsechno toto obnasi a jake to ma vyhody/nevyhody, kolik mi snizi zaklad dane a tim i zaklad pro zalohy na zsp?