Re: Prošvihla jsem to?
No ja nevim, ale kdyz je vetsina prijmu dle 51 tak i vetsina vydaju se neuplatni na dph , a pak ten doplatek bude velky na konci roku jestlize vsechno nyni uplatnujete plne.
Samozrejme, ze zalezi co dela za dalsi podnikani a zda se tam ty odpocty nedaji uplatnit.
Ja ma dle 51 take, ale plne , takze neodecitame na dph nic.
Prevzal jsem to po minule firme a ty to delali stejne.
Ja bych tam ten koeficient nejaky dal (alespon odhad) , protoze na konci roku se z toho doplatku zblazni.
Je to asi take pojistovak, nebo neco podobneho?
Ve vysi koeficientu nedovedu poradit (nepotreboval jsem to zatim), snad se ozve nekdo znalejsi z praxe.
Re: Prošvihla jsem to?
----------------------------------
To jsem právě udělala, ale FÚ mi to opravil na jedničku a stanovil výměr nic nekrátit. Bojovala jsem za ten svůj koeficient jako lev, ale zadupali mě do země :-)
-----------------------------
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2005 23:16
Podnikatel má většinu příjmů osvobozených podle §51. V letošním roce poprvé, takže FÚ nechce žádný koeficient. Z výdajů k těmto příjmům uplatňujeme tudíž celé DPH, o kterém vím, že se bude na konci roku po přepočtu stejně celé vracet. Neměla jsem raději dávat ty výdaje bez uplatnění DPH rovnou? Ten pán bude v šoku, až bude mět zaplatit najednou celou tu částku.