Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2013 14:02
otřeboval bych od vás poradit ohledně přechodu z pracovního poměru na fakturaci. Nejlépe od někoho, kdo má s podobným přechodem zkušenost. Jedná se o konzultantskou činnost.
Hrubou mzdu mám cca 30tis./měsíčně (včetně odměn). K práci využívám služební nb, občas automobil (někdy vlastní), kancelář+administrativní podporu. Co se týká benefitů mám 5 týdnů dovolené, stravenky, penz. připojištění + cca 1000kč/měsíčně na sport, kulturu...
1. Jaká je odpovídající fakturace za měsíc při vykonávání stejných činností? Jaké argumenty použít při vyjednávání se zaměstnavatelem?
(superhrubá mzda + 15% za dovolenou,stravenky, ostatní benefity, tj. v tomhto případě cca 45 tisíc měsíčně. fakturace na základě odpracovaných hodin na projektu, man-days. Dodavatel bude s.r.o., ne OSVČ).
2. Ošetření situace použití vlastního automobilu, jízdného, letenek, atd.
(dát do smlouvy, že další náklady spojené s dopravou budou fakturovány)
3. Na jaké nestandardní věco nezapomenout ve smlouvě?
(odpovědnost za škodu, ukončení smlouvy)
4. Na co si dát pozor?
V závorkám uvádím to, co napadlo zatím mě + co jsem našel ve smlouvách volně přístupných na internetu.
Kdyby někdo měl i relevantní odkaz na tento problém, budu také rád (našel jsem pouze srovnání osvč vs. HPP, riziko švarcsystému, apod.).
Díky za tipy a podněty.