Přechod z pracovního poměru na fakturaci

• (neregistrovaný)

19. 1. 2013 14:02

otřeboval bych od vás poradit ohledně přechodu z pracovního poměru na fakturaci. Nejlépe od někoho, kdo má s podobným přechodem zkušenost. Jedná se o konzultantskou činnost.

Hrubou mzdu mám cca 30tis./měsíčně (včetně odměn). K práci využívám služební nb, občas automobil (někdy vlastní), kancelář+administrativní podporu. Co se týká benefitů mám 5 týdnů dovolené, stravenky, penz. připojištění + cca 1000kč/měsíčně na sport, kulturu...

1. Jaká je odpovídající fakturace za měsíc při vykonávání stejných činností? Jaké argumenty použít při vyjednávání se zaměstnavatelem?
    (superhrubá mzda + 15% za dovolenou,stravenky, ostatní benefity, tj. v tomhto případě cca 45 tisíc měsíčně. fakturace na základě odpracovaných hodin na projektu, man-days. Dodavatel bude s.r.o., ne OSVČ).
    2. Ošetření situace použití vlastního automobilu, jízdného, letenek, atd.
    (dát do smlouvy, že další náklady spojené s dopravou budou fakturovány)
    3. Na jaké nestandardní věco nezapomenout ve smlouvě?
    (odpovědnost za škodu, ukončení smlouvy)
    4. Na co si dát pozor?

V závorkám uvádím to, co napadlo zatím mě + co jsem našel ve smlouvách volně přístupných na internetu.

Kdyby někdo měl i relevantní odkaz na tento problém, budu také rád (našel jsem pouze srovnání osvč vs. HPP, riziko švarcsystému, apod.).

Díky za tipy a podněty.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).