Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
19. 1. 2013 14:02
otřeboval bych od vás poradit ohledně přechodu z pracovního poměru na fakturaci. Nejlépe od někoho, kdo má s podobným přechodem zkušenost. Jedná se o konzultantskou činnost.
Hrubou mzdu mám cca 30tis./měsíčně (včetně odměn). K práci využívám služební nb, občas automobil (někdy vlastní), kancelář+administrativní podporu. Co se týká benefitů mám 5 týdnů dovolené, stravenky, penz. připojištění + cca 1000kč/měsíčně na sport, kulturu...
1. Jaká je odpovídající fakturace za měsíc při vykonávání stejných činností? Jaké argumenty použít při vyjednávání se zaměstnavatelem?
(superhrubá mzda + 15% za dovolenou,stravenky, ostatní benefity, tj. v tomhto případě cca 45 tisíc měsíčně. fakturace na základě odpracovaných hodin na projektu, man-days. Dodavatel bude s.r.o., ne OSVČ).
2. Ošetření situace použití vlastního automobilu, jízdného, letenek, atd.
(dát do smlouvy, že další náklady spojené s dopravou budou fakturovány)
3. Na jaké nestandardní věco nezapomenout ve smlouvě?
(odpovědnost za škodu, ukončení smlouvy)
4. Na co si dát pozor?
V závorkám uvádím to, co napadlo zatím mě + co jsem našel ve smlouvách volně přístupných na internetu.
Kdyby někdo měl i relevantní odkaz na tento problém, budu také rád (našel jsem pouze srovnání osvč vs. HPP, riziko švarcsystému, apod.).
Díky za tipy a podněty.