Re: Záloha - ztráta na výdělku
Děkuji Vám za odpověď. Jen jsem asi natvrdlá, ale tu srážku z čisté mzdy dám, až se zaměstnanec vrátí do práce? Je v dlouhodobé PN, dostává jen dávky od OSSZ a zatím stále marodí. Na OSSZ nám řekli, že ztráta na výdělku se vyplácí až po ukončení PN, proto jsme mu alespoň zatím vyplatili jakoby zálohu.
Re: Záloha - ztráta na výdělku
Naopak, jak k tomu zaměstnanec přijde- není-li PÚ za problematrických okolností, které by mohly změnit výši náhrady,
je vhodné průběžně nalespoň něco vyplatit. Neuvědomila jsem si, že píšete, že je dloudobě v PN,tedy záloha, kterou chceme dát do čisté jako srážku se Vám bude táhnout jako dlužná částka ( zam.bez příjmu), dokud nebude srovnaná. Myslím,že můžete proplatit i normálně, i když je nemocný(není odvod), takže to nebude mít na nic vliv, jen zdaníte. Částku náhrady pro jistotu nevypláceje úplně celou, kdyby něco bylo v bvudoucnu k řešení.
Tedy - ne jako zálohu v čisté ,ale v hrubé .Po zdanění vyplatíte a pro sebe povedete jako "zálohově "vyplacenou náhradu.Můžete tak činit průběžně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 6. 2017 14:42
Dobrý den,
zaměstnanci jsme vyplatili část (zálohu) ztráty na výdělku, zatím je
stále v PN. Uvádím to prosím někam do mzdy? Máme SW Pohoda.
Jediné políčko, kam mě napadá to zadat je kolonka v čisté mzdě - Daň z příjmů - Zd. náhrady..Jestli jsem pochopila správně, nemělo by se z této zálohy platit sociální ani zdravotní pojištění? Děkuji