Re: odpis jídel a piva v resturaci
Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím - a ty podmínky víte? Ekonomicky zdůvodněná norma §25/2 ZDP? skladová evidence?
A máte tu likvidaci v souladu se zákonem o odpadech? A § 24/2 zg ZDP - bacha, tam je ještě u potravin speciální podmínka?
hlavně to odpadový hospodářství má v pořádku minimum hospod. např. dle § 16/odst. 1 písm. e) -odpady, které vznikají, se musí shromažďovat utříděně dle jednotlivých druhů a kategorií a musí být předány oprávněné osobě, která má na nakládání s nimi souhlas dle § 14 odst. 1 zákona o odpadech.....
Takže pokud tohle vše máte, nelze než vám závidět, a pokud vedete DE, tak to prostě necháte ve výdajích, tj. samozřejmě bez dph, které vám stát vrátil, a pokud vedete účetnictví, tak podle toho, zda vedete A nebo B, ale taky bez DPH.
, , ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH
>nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce
>DPH. Děkuji Vám moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
21. 6. 2017 8:41
Dobrý den mohl by mi někdo poradit? Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím, ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce DPH. Děkuji Vám moc