Re: odpis jídel a piva v resturaci
Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím - a ty podmínky víte? Ekonomicky zdůvodněná norma §25/2 ZDP? skladová evidence?
A máte tu likvidaci v souladu se zákonem o odpadech? A § 24/2 zg ZDP - bacha, tam je ještě u potravin speciální podmínka?
hlavně to odpadový hospodářství má v pořádku minimum hospod. např. dle § 16/odst. 1 písm. e) -odpady, které vznikají, se musí shromažďovat utříděně dle jednotlivých druhů a kategorií a musí být předány oprávněné osobě, která má na nakládání s nimi souhlas dle § 14 odst. 1 zákona o odpadech.....
Takže pokud tohle vše máte, nelze než vám závidět, a pokud vedete DE, tak to prostě necháte ve výdajích, tj. samozřejmě bez dph, které vám stát vrátil, a pokud vedete účetnictví, tak podle toho, zda vedete A nebo B, ale taky bez DPH.
, , ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH
>nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce
>DPH. Děkuji Vám moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 6. 2017 8:41
Dobrý den mohl by mi někdo poradit? Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím, ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce DPH. Děkuji Vám moc