Odpis jídel a piva v resturaci

• (neregistrovaný)

21. 6. 2017 8:41

Dobrý den mohl by mi někdo poradit? Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím, ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce DPH. Děkuji Vám moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 6. 2017 13:03

1234a (neregistrovaný)

Re: odpis jídel a piva v resturaci
      Odpis piva při naražení nového sudu a neprodání hotového jídla můžu dát odpis, to vím - a ty podmínky víte? Ekonomicky zdůvodněná norma §25/2 ZDP? skladová evidence?
      A máte tu likvidaci v souladu se zákonem o odpadech? A § 24/2 zg ZDP - bacha, tam je ještě u potravin speciální podmínka?
      hlavně to odpadový hospodářství má v pořádku minimum hospod. např. dle § 16/odst. 1 písm. e) -odpady, které vznikají, se musí shromažďovat utříděně dle jednotlivých druhů a kategorií a musí být předány oprávněné osobě, která má na nakládání s nimi souhlas dle § 14 odst. 1 zákona o odpadech.....

Takže pokud tohle vše máte, nelze než vám závidět, a pokud vedete DE, tak to prostě necháte ve výdajích, tj. samozřejmě bez dph, které vám stát vrátil, a pokud vedete účetnictví, tak podle toho, zda vedete A nebo B, ale taky bez DPH.

, , ale jaké ceny se uvádí nákupní s DPH
      >nebo bez DPH, nebo ty za co prodávám jídlo, jsem plátce
      >DPH. Děkuji Vám moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).