Re: prosím nástup po RD, dovolená
Ano, za r. 2015 musel nárok na dovolenou za odpracované dny vzniknout.
paní Jasná děkuji. datum porodu byl 14.7.2014. Omlouvám se ale brala jsem to podle: Mateřskou dovolenou nastupuje těhotná žena 6 – 8 týdnů před termínem porodu. Nastane-li porod dříve, než určil lékař a žena (zaměstnankyně) tak vyčerpá méně než 6 týdnů mateřské dovolené, náleží jí mateřská dovolená ode dne jejího nástupu až do uplynutí 28 týdnů. Ale, vyčerpá-li zaměstnankyně z mateřské dovolené méně než 6 týdnů z jiného důvodu, náleží jí mateřská dovolená ode dne porodu pouze do uplynutí 22 týdnů... byl to první případ mateřské... a ještě navazující na první RD.
Ano, psala jsem že jsem to bohužel pomotala 2 věci dohromady. Nástup na MD měla 16.6., datum předpoklad.porodu bylo 28.7.2014. Bohužel sem to vypočítala tedy špatně. Teď nevím co mám tedy dál dělat, jestli nějak opravovat? Bohužel byla to moje první zkušenost s MD, teď už vím, že musím dávat pozor na datumy.
Ano děkuji za informaci, pokud bude další nemoc, očr bude další krácení. Jen bych se ještě chtěla zeptat, když počítám 140-21-21 zbyde mi 19 dní za což teď nekrátím.... a když bude mít 3 dny očr už se to k tomu přičte a hned se pokrátí o další 1/12? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 6. 2017 10:24
Dobrý den,
prosím někoho o kontrolu, zda mám spočítanou dovolenou po návratu z RD správně.
Zaměstnankyně nastupovala na MD 16.6.-16.12.2014, poté čerpala až do 21.1.2015 dovolenou. a od 22.1.2015 naběhl RD. za rok 2015 a 2016 nárok na dovolenou nemá. Teď bude nastupovat 17.7.2017, tj. zmeškáno 140 dní.
Nárok na dovolenou máme 25 dní.
25dní - 1/12 za 100 zmeškaných - 1/12 za 21dalších zmeškaných = nárok na dovolenou pro rok 2017 zbývá 21 dní?
Předem děkuji za radu, počítám poprvé.