Re: KH - výzva
jedná se o fyz.o. - nemá datovku, může dostat výzvu na mail - popř. může dostat výzvu jeho účetní ?
Měl by dostat výzvu na ten mail, který je v KH uvedený...ale setkala jsem se už i s jiným postupem FS. ALe bez datovky to jde blbě.... tam je doručeno v den odeslání, žádných 10 dní navíc tam není. Proto jsem všem klientům doporučila zřízení datovky a ti, co jim jí pošta nechtěla zřídit mi dali plnou moc, abych mohla v případě KH posílat já a byly i mně doručovány výzvy.
Všechny klienty OSVČ jsem přesvědčila k založení datovky. Právě z tohoto důvodu.
Ano, pokud nedal správně formulovanou plnou moc někomu, tak může dostat výzvu na e-mail a pak má 5 dnů od odeslání e-mailu na vyřízení.
S formulací plné moci k přebírání výzev neporadím, ale v době, kdy KH začalo, se to tu probíralo denně. Tak zkuste pohledat.
Re: KH - výzva mailem zrušena Ústav soud
>>>>>dobrý den, prosím, jak se řeší případná výzva v
>>>>>případě, kdy podnikatel odjede na dovolenou na 10-14
>>>>>dní a
>>>>>tudíž do 5dnů nestihne reagovat? poraďte, děkuji.
>>>>
>>>>1. nepoleze po dobu dovolené do datovky, 5 dnů se
>>>>počítá od doručení, doručení=vstup do datovky
>>>>2. pověří někoho zodpovědného, aby to vyřídil
>>>>3. neodjede
>>>>4. odjede, ale s noťasem
Právě z tohoto důvodu.
>Ano, pokud nedal správně formulovanou plnou moc
>někomu, tak může dostat výzvu na e-mail a pak má 5 dnů od
>odeslání e-mailu na vyřízení.
>S formulací plné moci k přebírání výzev neporadím, ale
>v době, kdy KH začalo, se to tu probíralo denně. Tak
>zkuste pohledat.
Ústavní soud zrušil ve svém rozsudku (vyhlášeno ve Sb. zákonů 40/2017) ustanovení o doručování na e-mailovou adresu
Nález ÚS 40/2017 Sb.
--------------https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-40-----------------------
73. Podle napadené právní úpravy však pro vznik fikce doručení postačí již samotné odeslání výzvy. Protože veřejnou datovou síť nelze považovat za zcela spolehlivou, nemusí se výzva do dispozice plátce dostat vůbec, anebo se do ní dostane s časovým odstupem. Plátce, který nemá datovou schránku a sdělil správci daně svou elektronickou adresu, se tak potenciálně dostává do situace, kdy je mu ukládána nějaká povinnost, o které se bez vlastní viny ani nedozví. Taková povinnost není reálně splnitelná. Pro rozpor s již zmíněnými články Listiny proto Ústavní soud zrušil i ustanovení § 101g odst. 5 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění zákona č. 360/2014 Sb., a to s účinností dnem vyhlášení nálezu ve Sbírce zákonů (§ 70 odst. 1 zákona č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění zákona č. 48/2002 Sb.).
Re: KH - výzva mailem zrušena Ústav soud
Také by mě to zajímalo. O zrušení doručování na email vím, proto mě překvapilo, že minulý týden nám výzva emailem přišla. Abychom si nenadělali problémy, reagovali jsme a vyřešili to. Nicméně, mohla bych, bez dalších následků, výzvu zaslanou správcem daně na email ignorovat? Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 6. 2017 11:30
dobrý den, prosím, jak se řeší případná výzva v případě, kdy podnikatel odjede na dovolenou na 10-14 dní a tudíž do 5dnů nestihne reagovat? poraďte, děkuji.